Ga naar de inhoud

Help ik verlies mijn haar! Wat nu gedaan?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

Nieuws

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad.

 • Alles
 • Aangepaste texturen
 • Catering
 • Doorbloeding
 • Energie
 • Fodmap-arm
 • Geen onderdeel van een categorie
 • Glutenvrij
 • Haar
 • Honing
 • Huid
 • Immuunsysteem
 • Lactosevrij
 • Malnutrition
 • Nagels
 • Nutrioneel
 • Spieronderhoud
 • Spijsvertering & Transit
 • Stress
 • Supplements
 • Vegan
 • Vermoeidheid
 • Vitamines & Mineralen
 • Voedselintoleranties
Ontdek de mysterieuze link tussen de darmen en de hersenen

De link tussen de darmen en de hersenen is complex en werkt in twee richtingen. Het enterische zenuwstelsel (dat de spijsvertering regelt), de nervus vagus en het darmmicrobioom zijn hierbij het meest betrokken.

Kom alles te weten over ijzertekort

Ijzer is een element dat een belangrijke rol speelt in verschillende lichaamsfuncties, zoals het vervoeren van zuurstof in het bloed. We krijgen het voornamelijk binnen via onze voeding, maar er zijn veel mensen die een ijzertekort hebben, vooral vrouwen.

De gezondheidsvoordelen van de feldenkraismethode

De feldenkraismethode is erop gericht om het zelfbewustzijn te verbeteren door middel van bewuste bewegingen. Aan de basis van deze techniek ligt het ontdekken en aanleren van gevarieerde en alternatieve bewegingspatronen. Het doel van deze methode is het verbeteren van het welzijn, sportprestaties, stressbeheersing en nog veel meer.

De gevolgen van videospelletjes op de ogen: hoe kan je jezelf beschermen tegen oogstress?

Videospelletjes zijn heel verleidelijk, maar veel uren naar een scherm kijken kan nadelige gevolgen hebben voor de ogen en tot oogstress leiden. Gelukkig kan je dankzij een aantal goede gewoonten en eenvoudig toe te passen tips je ogen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van gamen.

Selenium, een spoorelement dat goed is voor het hart

Selenium is een antioxiderend spoorelement dat de goede werking van het lichaam ondersteunt. Er werd inmiddels ook wetenschappelijk vastgesteld dat voeding die rijk is aan selenium helpt om een gezond hart te behouden.

Alles wat je moet weten over het prikkelbaredarmsyndroom

Het prikkelbaredarmsyndroom, ook wel ‘spastisch colon’ genoemd, is een chronische aandoening zonder ernstige gevolgen maar die wel erg vervelend is. Deze aandoening levert heel wat maag-darmklachten op. Als je een aantal eetgewoonten verandert, kan je echter met succes de symptomen verlichten.

Voedingssupplementen: hoe maak je een veilige keuze?

We grijpen voor het welzijn van ons lichaam en onze geest maar al te graag naar supplementen van vitaminen, mineralen en planten. Maar hoe kies je die voedingssupplementen verstandig uit? Waar kun je ze veilig kopen? Zijn het internet en de sociale media betrouwbaar? We vroegen het aan een experte in voedingssupplementen.

De basisregels voor een gezonde en evenwichtige voeding

“Eet meer groenten en fruit.” “Wees zuinig met zout, verzadigde vetten en suiker.” “Geef de voorkeur aan volkoren granen …” We kennen allemaal wel al deze vaak herhaalde tips om gezond te eten. Deze tips geven echter weinig precieze informatie over wat er nu eigenlijk concreet op je bord zou moeten liggen.

Vitaminetekort in de winter?

In de winter, als de dagen korter zijn, er meer ziektekiemen circuleren, dan kan ons lichaam een tekort krijgen aan bepaalde vitamines en andere mineralen. We kunnen vooral nood hebben aan extra vitamines D en C, magnesium, selenium en zink.

6 tips om je cognitief welzijn een boost te geven

De hersenen blijven voortdurend actief, zelfs als we slapen. Hier zijn zes tips die worden aanbevolen door de Harvard-universiteit: samen kunnen ze je hersenen een boost geven!

Waarvoor dienen enzymen?

Enzymen zijn eiwitten die ons metabolisme, m.a.w. de chemische reacties in ons lichaam, helpen versnellen. Ze maken sommige stoffen aan en breken andere dan weer af. In alle levende wezens zitten enzymen.1

Een goede darmwerking op reis

Veel mensen hebben last van maagdarmproblemen op reis. Constipatie, diarree, een opgeblazen gevoel … Het kan iedereen overkomen, waar je ook naartoe gaat!

5 Gezondheidsvoordelen van gember

Gember wordt al eeuwen gebruikt in de traditionele geneeskunde en is gekend voor zijn gezondheidsvoordelen. Sommige van die voordelen worden nu ook wetenschappelijk erkend. Antioxidant, goed voor de maag … Ontdek de goede eigenschappen van gember.

Welk effect heeft magnesium op onze slaap?

Slaapproblemen, zoals te weinig of geen kwalitatieve slaap, zijn een echt probleem voor de volksgezondheid. Dit treft bijna 30% van de Belgische bevolking.2

De vele goede eigenschappen van koudgeperste honing

Honing is een bijzonder gezond voedingsmiddel. Let wel: niet alle honing is dezelfde. Tegenwoordig wordt honing doorgaans verkregen met een extractor (centrifuge) en erna verhit. Dat is een snelle methode, maar hierdoor vermindert in grote mate de kwaliteit en de smaak van de honing.

Alles wat je moet weten over het immuunsysteem

Het immuunsysteem bestaat uit een netwerk van organen, cellen en eiwitten. Het bestrijdt infecties (microben) en verdedigt het lichaam tegen schadelijke stoffen of bepaalde kwaadaardige cellen. Ontdek alles wat je moet weten over het immuunsysteem en hoe je het sterker kan maken!

Komen voedselintoleranties tegenwoordig vaker voor?

Vaak wordt een voedselintolerantie ten onrechte gelijkgesteld aan een voedselallergie. Voedselintoleranties komen vaak voor, maar blijven niet zonder gevolgen: ze kunnen namelijk een negatieve impact hebben op de levenskwaliteit van de mensen die eraan lijden

7 tips voor gezond haar

Haar is belangrijk voor het menselijk lichaam, en niet alleen voor je zelfvertrouwen. Je haar helpt de temperatuur van je hoofd te reguleren, beschermt je tegen de zon en zoveel meer. Als je haar echter zelf niet gezond is, dan zie je dat. Mogelijk verlies je dan bijvoorbeeld meer haar dan gewoonlijk of heb je de indruk dat je haar erg droog is …1

Het nut van transpireren volgens de wetenschap

Transpireren is een natuurlijk fenomeen – iedereen zweet elke dag, en dat gaat min of meer discreet. In bepaalde situaties transpireer je echter meer: tijdens een stresserende vergadering, een intense work-out, bij koorts of gewoon op een zomerse dag.

Ontdek de vegan trends 2023

Vandaag de dag zijn er veel redenen om onze voedingskeuzes en onze manier van consumeren in vraag te stellen. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een plantaardig dieet. De veganistische markt groeit en evolueert in sneltempo, maar toch kan het soms moeilijk zijn om er je weg in te vinden.

5 tips voor een betere spijsvertering

Bij spijsverteringsproblemen na de maaltijd denken we vaak aan gekruid of te vet voedsel (dat we dan ook moeten vermijden). Er zijn echter nog veel meer factoren die een invloed hebben op de spijsvertering.

Hoe raak je snel verlost van aften?

Aften zijn kleine, oppervlakkige letsels die ontstaan op het zachte mondweefsel: aan de binnenkant van de lippen, de wangen, het tandvlees en de tong. In tegenstelling tot koortsblaasjes, komen er geen aften voor op de buitenkant van de lippen en zijn ze niet besmettelijk.

Wat eet je deze zomer best voor een mooi kleurtje?

Dit jaar heb je je beslist voorgenomen om enkele uurtjes te zonnekloppen voor een perfect bruin tintje. Er bestaat geen wondermiddel, maar bepaalde voedingsmiddelen kunnen ook een effect hebben.

Heeft de vollemaan een invloed op onze slaap?

Sinds jaar en dag bestaan er heel wat verhalen over de vollemaan, van weerwolven tot haargroei. Vele van die volksverhalen zijn niet onderbouwd, maar het is bewezen dat de slaap wel degelijk wordt verstoord in de 3 tot 5 dagen vóór de vollemaan.1

Chronovoeding: maakt het uit op welk moment je eet?

‘Chrono-voeding’ gaat over het bioritme, de natuurlijke interne klok van ons lichaam (die werkt rond een cyclus van 24 uur). Deze interne klok reguleert verschillende fysiologische processen, met name het metabolisme, de hormonenproductie en de spijsvertering. Volgens dit principe reageert ons lichaam verschillend als we eten, al naargelang het moment van de dag.

10 verrassende feiten over onze darmen!

Wanneer we denken aan onze darmen, denken we automatisch aan de spijsvertering. Maar de rol van de darmen gaat veel, veel verder dan dat. Ontdek 10 verrassende feiten over onze darmen!

Co-enzym Q10, celbeschermer van ons lichaam

Het co-enzym Q10(CoQ10) speelt een sleutelrol in ons lichaam. Wie geen gezondheidsproblemen heeft, heeft doorgaans voldoende CoQ10. Vanaf 20 jaar heeft ons lichaam echter de neiging om minder CoQ10 aan te maken, wat resulteert in een lagere concentratie ervan, met name in het hart en de hersenen.

Glutenintolerantie en glutensensitiviteit: wat is het verschil?

Glutenintolerantie of ‘coeliakie’ is een auto-immuunziekte die de dunne darm aantast. Bij de vertering van gluten (een proteïne die in bepaalde granen zit, zoals tarwe of gerst) overreageert het immuunsysteem. Glutensensitiviteit is geen auto-immuunziekte maar een ontstekingsziekte. Deze aandoening komt veel vaker voor dan coeliakie, maar is nog altijd weinig bekend.

Gastric bypass: opgelet voor vitaminetekorten!

Malnutritie wordt omschreven als een tekort, een teveel of een onevenwichtigheid in de energie- en/of voedingsinname van een persoon. Ondervoeding en obesitas zijn daarbij de meest extreme gevallen.1 Bariatrische chirurgie wordt steeds meer gebruikt om obesitas te behandelen.

Het huidmicrobioom van dichtbij!

Het cutaan microbioom is het geheel van bacteriën, schimmels, virussen en mijten die te vinden zijn ter hoogte van onze huid. Het is uniek voor iedereen en de samenstelling ervan varieert van de ene zone van het lichaam tot de andere.1,2

Ontdek de gezondheidsvoordelen van propolis

Bijen gebruiken propolis als bekleding om hun korven te bouwen en te verstevigen, en om indringers buiten te houden. Deze substantie heeft ook antimicrobiële eigenschappen en beschermt bijen tegen ziekteverwekkers.1

Selenium, jouw gezondheidsboost deze winter

Selenium is een essentiële voedingsstof. Studies tonen aan dat het heel wat gezondheidsvoordelen heeft: het gaat cognitieve achteruitgang tegen, het draagt bij tot een goede schildklierwerking, het vermindert het risico op bepaalde aandoeningen… en het versterkt de immuniteit.

Het metabolismedieet: een goede manier om gewicht te verliezen?

Het metabolisme gaat om hoe snel ons lichaam calorieën verbrandt om energie te krijgen. Het bepaalt grotendeels de eetlust en hoeveel lichaamsvet je hebt. Hoe hoger je metabolisme, hoe meer calorieën je kan innemen zonder bij te komen. Bij een lager metabolisme worden daarentegen meer calorieën opgeslagen.1,2

Hyperconnectie: brokkelt ons brein af?

Hyperconnectie: brokkelt ons brein af? Voor velen onder ons zijn vandaag de dag de smartphonetechnologieën niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Die technologieën bieden heel wat voordelen: we kunnen ons werk makkelijk opvolgen, entertainment is binnen handbereik, sociaal contact is op elk moment mogelijk.

Ga in 2023 de strijd aan tegen de epidemie van futloosheid!

Zit je maar wat voor je uit te kijken hoe de vaat zich opstapelt? Voel je je lusteloos en kwijn je netflixend weg in je zetel? Wel, je bent niet alleen! Volgens een grote Franse studie voelt 30% van de bevolking zich minder gemotiveerd. Meer nog, 41% van de ondervraagden zijn meer moe dan voor de COVID-19-pandemie, en 45% heeft geen zin in een uitstapje.1

Een glutenvrije kerst: 4 eenvoudige en feestelijke aperitiefreceptjes!

Nu de eindejaarsfeesten naderen, is het misschien tijd om je kerst-(of nieuwjaars) menu voor te bereiden. Ontdek hoe je je gasten kan verrassen met snelle, glutenvrije aperitiefreceptjes die eenvoudig te bereiden zijn en waarmee je ook makkelijk wat kan variëren!

Natuurlijke remedies tegen een verkoudheid

Een verkoudheid is een virale infectie van de bovenste luchtwegen. Dat wil zeggen dat voornamelijk de mond, de neus, de keel, het strottenhoofd en de luchtpijp worden getroffen. Zo’n 200 verschillende virussen kunnen deze ziekte veroorzaken, maar de meest courante zijn de rinovirussen.1

Yoga: een gezonde boost voor lichaam en geest

Yoga is een oude spirituele kunst met diepe wortels in de Indische filosofie. De huidige ‘westerse’ yoga is uitermate heilzaam voor het lichaam en ontspant de geest. De hatha-yoga is er erg populair. Dit is een eerder fysieke yoga die de focus legt op de ‘pranayama’s’ (controle- en ademhalingsoefeningen). Daarna worden ‘asana’s’ (yogahoudingen, die fysieke inspanning vergen) beoefend, en ten slotte is er de ‘savasana’ (rustperiode).1

Hoe draagt vitamine C bij tot onze immuniteit?

Vitamine C, of ascorbinezuur, is een voedingsstof die ons lichaam nodig heeft voor heel wat processen. Maar bovenal geeft deze vitamine een boost aan ons immuunsysteem. Ze versterkt ons organisme op natuurlijke wijze tegen aanvallen van buitenaf, vooral in de herfst en in de winter, wanneer er meer ziekteverwekkers circuleren.1,2

Wat zijn de oorzaken van een slechte adem?

Iedereen kan last hebben van een slechte adem. Je gaat echter best niet te licht over deze kwaal, want mensen kunnen zich daar echt om schamen. Bovendien is een slechte adem de 3de meest voorkomende reden voor een tandartsbezoek! Doorgaans volstaan enkele goede gewoontes om het probleem op te lossen, zoals goed poetsen en stoppen met roken.2

Broze nagels: hoe komt dat?

Je nagels bestaan uit lagen van een eiwit, keratine genaamd. Dit bestanddeel komt ook voor in je haar- en huidcellen. Hoewel je nagels een ‘schild’ zijn aan je vingers, is het niet ongewoon dat ze scheuren, broos worden of afbreken. Dat komt vaak voor en heet ‘onychoschisis’. Een onderliggend gezondheidsprobleem of andere externe factoren kunnen aan de basis liggen.1

Veranderingen in de Nutri-Score: wat mogen we verwachten?

De Nutri-Score werd in België ingevoerd in augustus 2018 (lees alles over de Nutri-Score op de Revogan-blog). Hij is niet verplicht bij ons, maar terug te vinden op veel producten. In dit systeem krijgen voedingsmiddelen scores die verband houden met hun voedingskwaliteit, van de beste (A) tot de slechtste (E).

Hoe ontwikkelt zich de smaakzin?

Hoewel de meeste eetvoorkeuren ontstaan tijdens de prille kindertijd, evolueren die verder in de adolescentie tot op volwassen leeftijd. Onze samenleving kampt met een obesitasepidemie en daarom is het belangrijk om strategieën te ontdekken waardoor we meer bereid zijn om bepaalde voedingsmiddelen te eten, en dan vooral groenten. Begrijpen hoe de smaak zich ontwikkelt is dan ook essentieel.

Waarom is je hoofd rood na het sporten?

Een rood gezicht na fysieke inspanningen kan verontrustend lijken. Meestal duidt dat evenwel alleen maar op een manier waarop het lichaam omgaat met de extra hitte door de langdurige inspanning. Als je sport, hebben er heel wat veranderingen plaats in je lichaam en die dragen eigenlijk bij tot een goede werking van je lichaam.

Technologie met liposomen: de voedingssupplementen van de toekomst

De markt van de voedingssupplementen boomt volop, maar heel wat actieve ingrediënten (vitamines, mineralen, enz.) hebben een lage biobeschikbaarheid. Dat betekent dat slechts een klein deeltje van de werkzame stof effectief in de bloedsomloop wordt opgenomen. Daardoor wordt de werkzame stof minder doeltreffend.

Ontdek de talrijke voordelen van magnesium

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bedraagt 400 tot 420 mg voor mannen en 310 tot 320 mg voor vrouwen. Hoewel het zo belangrijk is, krijgt 50% van de Europeanen onvoldoende magnesium binnen. Amandelen, spinazie en cashewnoten behoren tot de voedingsmiddelen die het meest magnesium bevatten.

‘Glucose revolutie’: verlies gewicht door je voeding in een andere volgorde te eten

In haar boek ‘Glucose revolutie’ legt Jessie Inchauspé uit dat je je niet alleen energieker zal voelen als je bloedsuikerspiegel stabiel en laag blijft, maar dat je dan ook gewicht zal verliezen zonder extra inspanningen. De sleutel bij dit dieet is dat je goed moet bepalen in welke volgorde je je voedingsmiddelen eet tijdens je maaltijd.2

Voldoende water drinken: 7 tekenen om in de gaten te houden

Water is een must voor de goede werking van ons lichaam, zoals je kan lezen op onze blog. Je ademhaling, transpiratie en vertering vergen water van je organisme. Het is dan ook essentieel om je regelmatig te rehydrateren. Dat geldt vooral voor ouderen (lees ons artikel over senioren en water) en de allerkleinsten. Daarom is het belangrijk dat je de tekenen van dehydratatie herkent.

Spijsverteringsproblemen na je vijftigste: wat zijn de oorzaken?

Spijsverteringsproblemen kunnen op elke leeftijd opduiken. Maar meer dan 40% van de 50-plussers heeft jaarlijks een of meerdere leeftijdgebonden spijsverteringsproblemen. Daar zijn meerdere redenen voor.1

Energiekoekjes: vegan, gezond en glutenvrij

Wie een energiedipje heeft of plots een hongertje voelt opkomen, vindt niet altijd makkelijk een gezond en glutenvrij tussendoortje. Misschien kan je eens ons recept voor ‘energiekoekjes’ uitproberen? Je kan ze makkelijk zelf maken en ze komen altijd wel ergens van pas.

Zon en uv: bescherm je optimaal en geniet

Het gevaar door blootstelling aan de zon gaat heel wat verder dan alleen maar zonnebrand. Een en ander ter verduidelijking …
De uv-straling bevordert de ontwikkeling van huidkankers, zoals melanoom. Blootstelling aan de zon veroorzaakt rimpels, zonnevlekken en een minder elastische huid. Onderzoeken hebben aangetoond dat uv-blootstelling voor 80% verantwoordelijk is voor een zichtbaar verouderde huid.1,2 Overmatige uv-blootstelling kan de goede werking van het immuunsysteem en de natuurlijke afweer van de huid aantasten.1,2

Beweeg voor je gezondheid!

Sedentair gedrag wordt gedefinieerd als elke activiteit waarbij men zit of ligt, met een zeer laag energieverbruik, gedurende de wakkere periode (tussen opstaan en gaan slapen).1 Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moeten volwassenen en ouderen minstens 75 à 150 minuten per week intensief bewegen of 150 à 300 minuten per week matig bewegen (meer informatie hierover voor jezelf, je vrienden en familie vind je op onze blog).2

AZ Sint-Vincentius Deinze maakt eigen broodmix voor mensen met slikproblemen – met onze Revogan graanvlokken!

De keuken van het AZ Sint-Vincentius in Deinze heeft een nieuw gerecht op de kaart. Het ziekenhuis beschikt vanaf nu over huisbereide broodmixen voor patienten met slikproblemen, ontwikkeld door een multidisciplinair team van logopedisten, dietisten en koks van het ziekenhuis. Het nieuwe product moet een veilige en voedingsrijke maaltijd garanderen voor de zwakkere patienten.

Help, ik verlies mijn haar

Haren ontstaan in de haarfollikels, groeien, vallen uit en worden vervangen door andere haren.2 Dit is een normaal proces met meer haaruitval in de herfst en een tweede piek in de lente.3 Hoewel haaruitval een natuurlijk fenomeen bij mannen en vrouwen is, kan dit het zelfvertrouwen en de levenskwaliteit van wie er mee te kampen krijgt ernstig beïnvloeden.1 Er bestaan gelukkig diverse remedies.

Intuïtief eten, de anti-dieetrevolutie

Het was een verrassend idee van de twee diëtistes Evelyn Tribole en Elyse Resch. In 1995 hebben zij het concept van intuïtief eten bedacht. Het gaat om een gezondheidsbenadering die aanzet tot een positieve blik op je lichaam, voeding, eet- en beweeggewoonten.1,2

Hoe kan je winterhanden, wintertenen en kloven voorkomen?

In de winter heeft onze huid meer te lijden onder schadelijke invloeden van buitenaf, zoals wind en kou. Vandaar het risico op winterhanden en -tenen en ook kloven. Kloven zijn oppervlakkige barstjes in de huid van ons gezicht (lippen en de zone daarrond), onze oren, handen en voeten. De oorzaak is een grote huidgevoeligheid en veelvuldig contact met water of speeksel (bij de lippen), vochtigheid en kou. Als kloofjes groter en pijnlijker worden, spreken we over diepe huidkloven.

Lachen is goed voor je lichaam en geest!

“De vrolijken genezen altijd”, schreef de Franse auteur François Rabelais. Lachen is effectief erkend als therapie. Kinderen lachen zo’n 300 keer per dag, heel vaak zonder echte reden. Bij volwassenen gaat lachen veel minder vanzelf.

Vitamine D grondig belicht

In tegenstelling tot andere vitamines werkt vitamine D als een hormoon en heeft het heel wat vitale functies voor ons organisme. Ons lichaam maakt deze vitamine van nature uit aan bij blootstelling aan zonlicht. Vervolgens wordt ze gesynthetiseerd en opgeslagen door ons lichaam.

De genezende kracht van Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba is de Latijnse naam van de Ginkgoboom, die nog onder verschillende alter ego’s gekend staat. Zo zal je ongetwijfeld op de benaming tempelboom, venusboom, waaierboom, geheugenboom of Japanse notenboom botsen wanneer je je in de wondere wereld van Ginkgo Biloba verdiept(1). De laatste benaming is echter wat ongelukkig gekozen, aangezien de Ginkgoboom afkomstig is uit China en zaden vormt in plaats van noten.

Kleefcrème: ideaal voor je kunstgebit

Ondervind je moeilijkheden om te bijten in hard voedsel of om te spreken? Een slecht ingebracht kunstgebit kan een bron van ongemakken zijn. Ons advies? Breng een kleefcrème aan. Laten we het even hebben over deze oplossing die tal van voordelen biedt!

Enzymen: sleutelrol in de spijsvertering

Verschillende bronnen leveren spijsverteringsenzymen aan. Ons lichaam produceert zelf een bepaalde hoeveelheid enzymen – voornamelijk afgescheiden door de pancreas – en het absorbeert ook nog eens enzymen via de voeding. Enzymen spelen een belangrijke rol bij een aantal chemische processen die zich afspelen in ons organisme. Zonder die enzymen zouden onze cellen, organen en spieren minder goed werken. Toch zijn ze vooral voor de spijsvertering onmisbaar. Ze komen namelijk van pas in verschillende fasen.

Houd je prikkelbare darmen in toom

Er zijn drie types van prikkelbare darm syndroom: constipatie, diarree en een mengvorm, waarbij men afwisselend aan constipatie en diarree lijdt. De mengvorm komt het meest voor. Gerelateerde klachten zijn o.a. buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid en misselijkheid.
Dokters die het syndroom diagnosticeren, baseren zich over het algemeen op de 3-3-3-regel. Je hebt waarschijnlijk PDS als je gedurende drie maanden meer dan driemaal per maand klachten hebt en bovendien meer dan drie keer per dag naar het toilet moet.

Prikkelbare darm: welke behandeling?
{{ vc_btn: title=Ga+terug+naar+overzicht&style=custom&custom_background=%235accc0&custom_text=%23ffffff&shape=round&i_icon_fontawesome=fas+fa-angle-left&add_icon=true&link=url%3Ahttps%253A%252F%252Frevogan.be%252Fnieuws%252F%7Ctitle%3ABlog }} Prikkelbare darm: welke behandeling? Een opgeblazen gevoel, buikloop, verstopping … Het prikkelbaredarmsyndroom veroorzaakt heel wat onaangename chronische spijsverteringsproblemen. Het syndroom is gelukkig niet levensbedreigend, en zijn de symptomen bovendien eenvoudig te verzachten. Iedere persoon die te kampen heeft met het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) vertoont verschillende – maar wel telkens chronische – symptomen.Lees verder »Prikkelbare darm: welke behandeling?
Lactose-intolerant: wat staat er op het menu?

Wie intolerant is voor lactose heeft moeite met de vertering van een suiker die aanwezig is in melk, namelijk lactose. Normaal gezien wordt lactose tijdens de vertering gesplitst in twee suikers: galactose en glucose. Dat gebeurt door het enzym lactase, dat geproduceerd wordt in de dunne darm. Maar sommige mensen maken geen of niet voldoende lactase aan. Zij hebben een lactose-intolerantie.

Prebiotica en probiotica: wat is het verschil?

In een sterke darmflora (of microbiota) leven miljoenen micro-organismen, van wel honderden verschillende soorten. Heel wat van die soorten zijn goed voor de mens, omdat ze ons immuunsysteem sterker en onze darmen gezonder maken, en nog heel wat meer gezondheidsvoordelen hebben.2

Speciaalzaken

Ons ruim assortiment aan eiwitrijke producten, producten zonder toegevoegde suiker en/of glutenvrije producten is verkrijgbaar in onze webshop en de gespecialiseerde winkel in België en Luxemburg. Ontdek snel waar ze te vinden zijn via onze store locator! Of bezoek onze webshop.

Glutenvrij

Onze farmaceutische producten (voedingssupplementen, enzympreparaten, en tal van producten voor de algemene verzorging) zijn uitsluitend verkrijgbaar in je vertrouwde apotheek, parafarmacie of internetapotheek. Indien bepaalde producten niet voorradig zijn bij de apotheek van uw keuze, dan kan deze laatste de gewenste producten steeds snel en zonder extra kost bestellen via de groothandel.