Ga naar de inhoud

GLUCOSE-OK

Energiedip na het eten? Voortdurend zin in zoet?

Beheer je bloedsuikerspiegel en boost je welzijn!

GLUCOSE-OK® bevat een witte moerbei-extract waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het de afbraak van koolhydraten tot 40% reduceert. Hierdoor neemt het lichaam minder glucose op, voorkomt het een glucose en insuline piek na een koolhydraatrijke maaltijd. De niet-verteerbare koolhydraten zorgen voor een verzadigingsgevoel, verminderen cravings en hongergevoel, en dragen bij aan een gezonde darmflora als prebiotics. Chroom draagt bij tot de instandhouding van een stabiele bloedsuikergehalten.

In synergie met gezonde voeding en beweging, ondersteunt GLUCOSE-OK® mensen in hun traject naar een evenwichtig bloedsuikerspiegel. GLUCOSE-OK® is een complete formule met Vitamine C dat bijdraagt tot collageenvorming voor de normale werking
van de bloedvaten en net als de Vitamine B12 een rol heeft in het energieleverend metabolisme.

Hoe wordt GLUCOSE-OK® gebruikt?

Neem dagelijks 1 capsule bij het ontbijt.

Voor een optimaal resultaat kan een tweede capsule genomen worden bij een koolhydraatrijke lunch of avondmaaltijd.
De capsule mag geopend worden.

GLUCOSE-OK

GLUCOSE-OK® bevat 250 mg witte moerbei extract (Reducose®), 100mg Kaneel, 20µg Chroom, 40 mg Vitamine C en 1,25µg Vitamine B12. Het is beschikbaar in een verpakking van 30 capsules (CNK 4853-560). NUT_PL 52/95

Reducose® is a trademark of Phynova

 

Wat is Glucose?

Koolhydraten, ook sachariden genoemd, kan men in 3 groepen indelen:

  • MANOSACHARIDEN
  • DISACHARIDEN
  • POLYSACHARIDEN

Glucose is een monosaccharide en vind je bv. in fruit, ajuin en mais. De grootste bron van koolhydraten zit in onze voeding onder de vorm van di- en polysachariden. Deze langere koolhydraat ketens worden door enzymen in je speeksel en darmen afgebroken tot monosachariden. Deze kleine suikermolecule kan nu gemakkelijk opgenomen worden ter hoogte van je darmen en verspreidt zich verder in het lichaam via de bloedbaan.

 

Waarom is Glucose belangrijk voor een goede werking van ons lichaam?

Ondanks zijn negatieve reputatie heeft glucose wel degelijk een heel belangrijke rol. De suikermolecule wordt in onze lichaamscellen verbrand tot energie voor spiercontracties, zenuwgeleiding of een goede werking van je rode bloedcellen. In de hersenen is het zelfs de voornaamste energiebron.

Een constante toevoer is cruciaal voor cognitieve functies zoals denken, ons geheugen en concentratie. Daarom heeft ons lichaam ook een ingenieus mechanisme om de glucosetoevoer te reguleren.

Je bloedsuikerspiegel in evenwicht houden is de boodschap!

Na een maaltijd krijgt je lichaam op korte tijd veel koolhydraten te verwerken en komen er (te) veel glucosemoleculen in de bloedbaan terecht. Als je bloedsuikergehalte stijgt produceert de pancreas het hormoon insuline. Die zorgt ervoor dat weefselcellen de deur open zetten om glucose in de cel op te nemen. Het suikermolecule wordt er opgebrand tot energie of als glycogeen opgeslagen voor later (voornamelijk in lever- en spierweefsel). Tussen je verschillende maaltijden door heeft je lichaam ook nood aan brandstof. Wanneer je bloedsuikergehalte terug onder een bepaald niveau daalt, komt het hormoon glucagon vrij. Het haalt het opgeslagen glucose weer uit de cellen om via de bloedbaan te verspreiden naar de weefselcellen en hersenen die brandstof kunnen gebruiken. Het lichaam zorgt er dus voor dat de toevoer van glucose naar de weefselcellen en hersenen constant en binnen normale grenzen blijft. Een normale bloedsuikerspiegel balanceert tussen de 70 en 140 mg/dL (3,8-7,8 mmol/L).

Verschillende factoren kunnen dit het biologisch mechanisme verstoren: ziekte, medicatie, extreem sporten, stress… Ook voeding heeft een impact. Het lichaam reageert heel sterk op koolhydraatrijke maaltijden en produceert in snel tempo insuline om die piek aan suiker te controleren. Daarom ziet men steeds een heel sterke daling in de bloedsuikerspiegel net na een (koolhydraatrijke) maaltijd. Wetenschappers weten intussen dat niet zozeer een éénmalige piek maar wel frequent bloedsuikerpieken buiten de normale grenzen een impact hebben op je algemene gezondheid.

 

TIP: Met de juiste voeding en beweging heb je al een grote impact op je suikerspiegel.

  1. Mijdt voedingsmiddelen met toegevoegde en geconcentreerde suikers, de zogenaamde hoog glycemische voedingsmiddelen. Deze zorgen voor snelle en hoge suikerpieken in je bloed. Kies voor natuurlijke complexe koolhydraten uit volkoren producten en groenten. Beperk de snelle suikers uit bewerkte snacks, snoepgoed en frisdranken. En combineer de opname van koolhydraten met vezels uit groenten, fruit en noten. Dit vertraagt de opname van glucose door de darmen.
  2. Door regelmaat en normale porties te eten, help je je lichaam om je bloedsuikerspiegel binnen de normale grenzen te houden.
  3. Drink voldoende water. Dit voorkomt uitdroging en een hogere concentratie van suikers in je bloed.
  4. Bewegen helpt je spieren glucose op te nemen uit de bloedbaan. Zelfs een korte wandeling na de maaltijd helpt de piek in je bloedsuikerspiegel te reguleren. Door het opbouwen van spiermassa werkt insuline efficiënter en nemen de spiercellen gemakkelijker glucose op.

 

Waar vind je GLUCOSE-OK?

Supplements

  Vraag naar onze voedingssupplementen bij jouw lokale apotheker of parafarmacie

Online zijn deze enkel verkrijgbaar via erkende online apotheken onder andere:

Hoe bestellen voor bedrijven?

Professionelen kunnen bestellingen rechtstreeks bij ons plaatsen. Wij brengen je graag in contact met jouw regio-verantwoordelijke. Stuur ons een mailtje of bel ons. Wie reeds een login heeft kan bestellen via de webshop.