Ga naar de inhoud

Onze spijsverteringsenzymen

Spijsverteringsenzymen zijn verantwoordelijk voor de afbraak van voedsel en de opname ervan in de darmwand. Bij een tekort aan enzymen kan men enzymensupplementen innemen voor de maaltijd om de vertering te bevorderen.

Digest-OK

DIGEST-OK® is een voedingssupplement dat de exogene enzymen lactase, amylase, lipase, protease en hemicellulase bevat. Deze enzymen bevorderen de spijsvertering.

Lactose-OK

LACTOSE-OK® is een voedingssupplement dat exogeen lactase bevat. Lactase verbetert de vertering van lactose in melkproducten. Beschikbaar in capsules, tabletten en poedersticks.

GluteoStop

Het voedingssupplement GLUTEOSTOP® bevat een uniek spijsverteringsenzym, prolyl-oligopeptidase. GLUTEOSTOP® dient niet ter vervanging van een glutenvrij dieet.

Preflatine OK

Preflatine-OK

PREFLATINE-OK® is een voedingssupplement dat het enzym alpha-galactosidase bevat. Het kan helpen om het gistingsproces en de gasvorming te reduceren bij de vertering.

De rol van spijsverteringsenzymen

Heb jij soms last van een opgeblazen gevoel?  Of winderigheid? Heb je moeilijkheden met de vertering van bepaalde voedingsmiddelen zoals melkproducten, granen, groenten…?

In alle stadia van de spijsvertering, van de mond tot de darmen, helpen enzymen om voedsel om te zetten in voedingsstoffen, zodat deze gemakkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Hoe doen ze dat? Door complexe moleculen af te breken tot eenvoudige moleculen, die vervolgens in de bloedbaan terechtkomen en het lichaam goed laten functioneren. De belangrijkste spijsverteringsenzymen zijn proteasen, lipasen en amylase, die respectievelijk eiwitten, vetten en zetmeel (een complex koolhydraat) afbreken.

Onze transitoplossingen

FIT-O-TRANS

Fit-O-Trans is een voedingssupplement op basis van planten, voor meer darmcomfort. De tabletten werken zacht stimulerend op de transit, bevorderen de spijsvertering en vermijden ook winderigheid.

Pruimen- en Tamarindesiroop

Revogan Pruimen- en Tamarindesiroop bevordert de stoelgang op een natuurlijke manier. Deze siroop combineert de natuurlijke gunstige werking van vezels en prebiotica op de darmtransit.