Ga naar de inhoud

SPECIAL FOODS

Genieten van voeding en een specifiek dieet volgen, kunnen perfect samengaan. Of het nu gaat om suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk of een maaltijd met aangepaste consistentie geschikt bij slikstoornissen, etc. Wij bieden oplossingen van ontbijt tot avondmaal, heerlijke alternatieven voor de gewone voeding.

Suikervrij
Suikerarm

Vaak eten we te veel snelle suikers en suikerrijke voedingsmiddelen. Bewust het aantal suikers verminderen door minder toe te voegen aan bereidingen en producten te kiezen zonder toegevoegde suikers is goed voor ons lichaam.

Verrijkt in eiwitten en/of
Aangepaste textuur

Bij ouderen is het lichaam minder efficiënt in het bestrijden van infecties en het uitvoeren van de basisfuncties. Er is ook een groot verlies aan spiermassa en kracht. Een verrijkte voeding met extra eiwitten is daarom noodzakelijk.

Glutenvrije en/of
Lactosevrije voeding

Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, haver, mout en spelt en zit daardoor in brood, pizza, pasta, koekjes, gebak, paneermeel … zelfs in bier en bouillon. Voor wie glutenvrij moet eten bestaan er gelukkig veel lekkere alternatieven.

Allergeenvrije voeding

Allergeenvrije producten bevatten geen ingrediënten (receptuur) welke een allergeen bevatten. Het product wordt geproduceerd onder gecontroleerde omstandigheden om kruisbesmetting uit te sluiten.

Varia Dieet Voeding

Naast bovenvermelde categorieën hebben wij ook zoutarme/minder zout voeding, voeding met minder vet, vegetarisch en vegan voedingsoplossingen in ons assortiment.

Honing

Koudgeperste honing van Melapi is geen special food maar biedt wel een tal van gezondheidsvoordelen. Onze koudgeperste honing van Europese oorsprong is gepot in België en kan je terugvinden bij jouw apotheek.

Benieuwd wat Revogan voor jou kan betekenen?