Ga naar de inhoud

SCIENCE HUB

De bedoeling van de SCIENCE HUB is om informatie te bieden over verschillende topics. Heeft u verder nog vragen over bepaalde onderwerpen, aarzel niet om ons te contacteren. Ons team van deskundigen staat klaar om u verder te helpen.

Voedingsallergie en Intolerantie

Voedselovergevoeligheid is een lichamelijke reactie op een voedingsmiddel en uit zich in 2 types. Bij een voedselallergie reageert je lichaam via je immuunsysteem op een bepaalde voedingsstof. Dit is niet het geval bij een voedselintolerantie, dat vaak veroorzaakt wordt door een enzymtekort.

Darmtransit

De weg die voedsel aflegt in de darmen kan verstoord worden door veranderingen in dagelijkse gewoonten zoals dieet, stress, reizen,.. Veel voorkomende klachten zijn buikpijn, een opgeblazen gevoel en een verstoorde ontlasting.

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Prikkelbare darm syndroom (PDS) of  volgens de Engelse Benaming ‘Irritable bowel syndrome’ (IBS) wordt soms ook ‘spastisch colon’ of ‘spastische darm’ genoemd. PDS komt voor bij 15%-20% van de bevolking, slechts 1 op 3 zoekt medische hulp.

Vitamines & Mineralen

Vitamines en mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Ze spelen een cruciale rol bij verschillende biologische processen.

Obesitas

Overgewicht en obesitas ontstaan door een chronisch onevenwicht tussen energieopname en energieverbruik, met als gevolg vetopstapeling en gewichtsstijging. Overgewicht en obesitas gaan bijgevolg gepaard met tal van bijkomende gezondheidsproblemen.

Diabetes

Diabetes mellitus of suikerziekte is een chronische aandoening waarbij het suikergehalte in het bloed te hoog is. Wat is diabetes? Welke zijn de verschillende soorten? En wat kan je doen? Lees je op deze pagina.

 Ondervoeding (Malnutritie)

Ondervoeding is het resultaat van een onvoldoende voedingsinname in verhouding tot de verhoogde behoeften van het lichaam. Ondervoeding is niet enkel merkbaar aan een gewichtsverlies. Een verlies van spierkracht, -massa en -functie kan ook de oorzaak zijn van ondervoeding.

Dysfagie (slikproblemen)

Dysfagie is een slikstoornis waarbij het slikproces wordt bemoeilijkt. De beperkingen bij dysfagie kunnen in meerdere fasen van het slikken voorkomen. Slikstoornissen komen vaak voor in de oudere bevolking.

Neurologische aandoeningen

Een neurologische aandoening is een aandoening van het zenuwstelsel. Structurele, biochemische, of elektrische onregelmatigheden in de hersenen, het ruggenmerg of andere zenuwcellen kunnen een verscheidenheid aan symptomen veroorzaken.

Spieratrofie (spiermassaverlies)

Spieratrofie is het dunner en minder krachtig worden (atrofie) van de spieren. Iedereen die ouder wordt ervaart een natuurlijke afname van de spiermassa en een vertraagde stofwisseling. Dit komt o.a. door hormonale veranderingen en door minder actief te zijn.

Fenylketonurie (PKU)

Fenylketonurie, afgekort PKU, is een recessief autosomaal erfelijke metabole aandoening. Het enzym fenylalaninehydroxylase (PAH) is afwezig of onwerkzaam bij personen met deze aandoening. Lees alles over dit onderwerp in dit artikel.

Nefrologie en Cardiologie

Nefrologie, als de nieren falen, volgt er een opstapeling van vocht en afvalstoffen in het lichaam.
Cardiologie behandelt cardio-vasculaire aandoeningen of hart- en vaatziekten. Hartziekten zijn in de westerse wereld nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak bij volwassenen.

Benieuwd wat Revogan voor jou kan betekenen?