Ga naar de inhoud

Allergeenvrije voeding

Allergenen of sensibiliserende stoffen zijn volgens de definitie van de Gezondheidsraad stoffen die een overgevoeligheidsreactie kunnen veroorzaken via activering van het afweersysteem (immuunsysteem). De overgevoeligheid uit zich in ontstekingsreacties, die resulteren in diverse allergische aandoeningen.

De 14 allergenen waar u de consument over moet informeren op basis van de Europese verordening 1169/2011 zijn glutenbevattende granen, ei, vis, pinda, noten, soja, melk, inclusief lactose, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine (25 mei 2022).

Allergeenvrije producten bevatten geen ingrediënten (receptuur) welke een allergeen bevatten. Het product wordt geproduceerd onder gecontroleerde omstandigheden om kruisbesmetting uit te sluiten.

Onze allergeenvrije oplossingen

Nutrisens

Zijn gebruiksklare allergeenvrije smakelijke maaltijden voor mensen met voedingsallergieën en – intoleranties.

Allergeenvrij, zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen en kunstmatige aroma’s.

Orgran

Alleszins markant is Orgran. Producten daarvan zijn niet alleen vrij van gluten, maar ook van de voornaamste andere ingrediënten die allergische reacties uitlokken: tarwe, eieren, melk, pindanootjes, genetisch gemanipuleerde soja, kleurstoffen … Hierdoor zijn alle Orgran producten geschikt voor de (vele) personen die niet alleen lijden aan gluten-, maar ook aan andere klassieke intoleranties. Dit maakt het assortiment, niettegenstaande zijn typische Australische smaak, toch geliefd.