Ga naar de inhoud

FIT-O-TRANS

Een darmtransit uit balans?

Gemiddeld 1 op 3 heeft weleens last van constipatie, een vertraagde of moeizame stoelgang. Het natuurlijke ritme wordt verstoord en de stoelgang blijft langer uit dan normaal. De onverteerbare voedingsresten passeren de dikke darm te traag, waardoor er teveel vocht aan onttrokken wordt.

Wat doet FIT-O-TRANS?

Fit-O-Trans is een combinatie van planten die op een natuurlijke, efficiënte manier zacht inwerken op je darmen, voor een optimaal darmcomfort.

Het voedingssupplement Fit-O-Trans is een combinatie van planten speciaal ontwikkeld om op een natuurlijke manier zacht in te werken op de trage darmtransit, voor een optimaal darmcomfort, dankzij:

  • Rabarber en Cassia Fistula die zacht stimulerend werken op de transit
  • Artisjok die de vertering bevordert
  • Venkel die winderigheid vermijdt

De synergie tussen de vier verschillende plantenextracten en prebiotica zorgt voor een nog efficiëntere werking zonder irritatie, noch gewenning.
Fit-O-Trans werkt snel en doeltreffend. En dat is erg belangrijk. Een gezonde darmflora zorgt immers niet alleen voor een goede spijsvertering, ze versterkt ook ons afweersysteem!

Tips voor goede darmflora

De darmflora is het geheel van micro-organismen – vooral bacteriën – die onze spijsvertering mogelijk maakt en ervoor zorgt dat onze voeding omgezet kan worden tot brandstof voor het lichaam. Een verandering in je dagritme of voeding, stress, een antibioticakuur, te weinig water drinken of te weinig beweging: al deze factoren kunnen je darmflora uit balans trekken.

Een actieve levensstijl in combinatie met een gezond voedingspatroon vormen de sleutel voor een goede darmflora. Een gezonde darmflora gaat naast voldoende beweging dus hand in hand met een gezonde voeding, denk maar aan vezelrijke voeding, volle graangewassen en gefermenteerde producten. Vermijd daarentegen zo veel mogelijk industrieel bewerkt voedsel en wees matig met vlees, kaas, verzadigde vetten en suiker.

De kracht van planten

Toch last van een verstoorde darmtransit? Sommige planten bieden soelaas en werken op een natuurlijke, doeltreffende manier zacht in op de trage darmtransit – denk maar aan rabarber, cassia fistula, artisjok en venkel. Daarnaast kunnen ook probiotica helpen om het evenwicht in je darmflora duurzaam te herstellen om zo uiteindelijk terug te keren naar een normale stoelgang.

Waar vind je onze producten?

Supplements

  Vraag naar onze voedingssupplementen bij jouw lokale apotheker of parafarmacie

Online zijn deze enkel verkrijgbaar via erkende online apotheken onder andere: