Ga naar de inhoud

Onze vitamines & mineralen

Vitamines en mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Ze spelen een cruciale rol bij verschillende biologische processen, van het ondersteunen van het immuunsysteem tot het bevorderen van een gezonde stofwisseling en het behoud van sterke botten. De belangrijkste bron van voedingsstoffen is een evenwichtig en gevarieerd dieet. Voedingssuplementen zijn ter aanvulling en kunnen geen gevarieerd dieet vervangen.

Lees hier alle toegestane claims betreffende vitamines & mineralen.

Overmatige inname van bepaalde vitamines en mineralen kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Het draait allemaal om een gebalanceerde benadering van voeding, waarbij je probeert om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen door middel van een gezond dieet en indien nodig, met zorgvuldig gekozen supplementen. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen van een zorgverlener voordat je besluit om supplementen te gebruiken.

Een gezondheidsclaim is een bewering over een eigenschap of een effect van een bepaalde voedingsstof in een product. Gezondheidsclaims mogen alleen op een verpakking vermeld worden als ze wetenschappelijk bewezen zijn en in de Belgische en Europese lijst van toegestane claims opgenomen zijn.

Lees hier alle toegestane claims betreffende vitamines & mineralen.

Boost je weerstand met SELENIUM-ACE+D+ZN

Selenium is een essentieel spoorelement, net zoals zink, ijzer en fluor. Het speelt een rol bij de bescherming van onze cellen tegen veroudering.
Hoe dan? Selenium fungeert als een schild tegen vrije radicalen, die de oorzaak zijn van oxidatie. Het is dus een krachtig antioxidant.

Selenium laat niet alleen onze huid er jeugdig uitzien, het versterkt bovenal ons immuunsysteem. Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat je geen tekorten hebt!
Een belangrijk punt: ons lichaam produceert zelf geen selenium: het is enkel te vinden in onze voeding.

Liposomale vitamines voor superieure absorptie

Liposomale supplementen zijn een grote innovatie op het vlak van voedingssupplementen doordat ze erg goed opgenomen worden door het lichaam. Ze zorgen ervoor dat het maagzuur de actieve stoffen, zoals vitaminen en mineralen, niet vroegtijdig afbreken. Zo is er een meer gerichte en betere opname van de actieve stoffen door het lichaam.

Voordelen van liposomale voedingssupplementen:

  • Betere opname
  • Hogere biologische beschikbaarheid
  • Geen vroegtijdige afbraak in het maagdarmkanaal
  • Maag- en darmvriendelijk

Je kan dus stellen dat iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig supplement dat goed opgenomen wordt door het lichaam gebaat is met deze nieuwe generatie voedingssupplementen, of je nu een tekort wil aanvullen, een onevenwicht wil herstellen of gewoon alles wil halen uit wat vitaminen te bieden hebben.

NIEUW : LIP-O-FERRO

IJzer is een essentieel mineraal dat helpt bij het transport van zuurstof door het lichaam. Rode bloedcellen krijgen hun kleur door de stof hemoglobine, ijzer is een belangrijk bestanddeel van die stof. Daarom is ijzer belangrijk voor gezonde bloedcellen die zuurstof uit je longen vervoeren en aan de rest van je lichaam leveren. Vanwege zijn functie bij het zuurstoftransport ondersteunt het ook normale cognitieve functies. Het is ook belangrijk voor het energiemetabolisme en kan helpen om vermoeidheid te verminderen.

Vitamine C is een cofactor in verschillende stofwisselingsreacties en wordt niet door mensen aangemaakt. Onderzoek wijst erop dat vitamine C, naast het verbeteren van de absorptie van non-heemijzer in de darm, ook de ijzeropname en het ijzermetabolisme op celniveau kan regelen. Om deze redenen zorgt vitamine C voor een betere opname van ijzer in het lichaam.

Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen voor een normale werking van de bloedvaten, beschermt tegen oxidatieve stress en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Vitamine B12 is toegevoegd omdat het ook belangrijk is voor de vorming van rode bloedcellen. Dit product bevat een actieve vitamine B12, methylcobalamine.