Ga naar de inhoud
Home » Bloemkoolmaïssoepje

Bloemkoolmaïssoepje

Met de romige textuur van bloemkool, de zoete knapperigheid van maïs en een vleugje ui en knoflook, is deze soep niet alleen voedzaam en smaakvol, maar ook geschikt voor eiwitarme diëten.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 grote ui
  • 4 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • ½ stuk grote bloemkool
  • Bebo Culispray
  • 1 eetlepel eiwitarme bloem (Orgran)
  • 150g (½ blik) maiskorrels (uitgelekt)
  • 700 ml groentebouillon (Tellofix Gold)
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 lente-uitje
  • snuifje cayennepeper
  • peper

MATERIAAL

  • Mesje en snijplank
  • Kookpot
  • Pan
  • Staafmixer
  • Keukenpapier (optioneel)

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Schil of schraap de bruine schil van de gember. Snijd de gember zeer fijn. Plet de look, pel en snijd fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en was.
  2. Verhit een pan met wat Bebo Culispray en fruit de ui 5 minuten op medium vuur.
  3. Voeg de gember en knoflook toe en stoof nog 2 min. Roer de bloem erdoor en bak op laag vuur even mee.
  4. Voeg de maiskorrels, bloemkool, bouillon en kokosmelk toe en laat koken.
  5. Breng op smaak met peper en cayennepeper en roer. Zet het op een laag vuur en laat 20 minuten koken.
  6. Mix de soep met de staafmixer als alles zacht is.
  7. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes.
  8. Snijd de korstjes van het brood en snijd het wit in kubusjes.
  9. Verwarm een pan met Culispray en bak het brood goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken.
  10. Verdeel de soep over 6 kommen en bestrooi met de lente-ui en de croutons.

Bron: Revogan