Ga naar de inhoud
Home » Zalm met honing en knoflook

Zalm met honing en knoflook

Zalm met honing is een ware traktatie voor liefhebbers van zeevruchten en een culinair hoogstandje dat eenvoud en verfijning combineert. De natuurlijke zoetheid van honing voegt een heerlijke dimensie toe aan de rijke smaak van zalm, waardoor een harmonieus huwelijk van smaken ontstaat. Deze heerlijke creatie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feest voor de smaakpapillen.

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 3 zalmfilets
  • Zout en peper
  • 30 g ongezouten boter
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 3 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap

Bereiding

  1. Breng de zalmfilets op smaak met peper en zout.
  2. Meng in een aparte kom de honing, sojasaus en citroensap en zet opzij.
  3. Verhit een beetje olie in een pan en bak de zalmfilets gedurende ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de boter en knoflook toe aan de pan en bak de zalm nog even verder.
  5. Giet vervolgens de honingsaus in de pan en bedruip af en toe de zalm met de saus. Laat de saus indikken.
  6. Garneer eventueel met lente-ui en sesamzaadjes, serveer met aardappelpuree, gestoomde groenten, rijst of salade.

Bron: Revogan