Ga naar de inhoud
Home » Wit brood lactosevrij

Wit brood lactosevrij

Wit brood op basis van glutenvrij tarwezetmeel en maïszetmeel, biedt een smakelijke en voedzame optie voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie. Dit specifieke brood wordt gemaakt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om een heerlijke textuur en smaak te bieden, terwijl het volledig vrij is van gluten.

Daarnaast is dit brood ook lactosevrij.

Ingrediënten

Voor 1 brood

  • 420 ml lauw water
  • 10 g droge gist of 30g verse gist (+3g suiker)
  • 500 g NOGLUTEN bakmengeling LACTOSEVRIJ
  • 50 g soja bakken en braden
  • 5 g zout
  • 15 g suiker

Bereiding

Traditionele oven:

  1. Los de verse gist en 3g suiker op in het lauw water.
  2. Neem een ruime mengkom en doe daarin de NOGLUTEN bakmengeling LACTOSEVRIJ , het
    zout, de suiker en de soja bakken en braden. Meng alles goed.
  3. Voeg daarna de opgeloste VERSE gist toe. Indien geen verse gist, voeg dan de droge gist en
    het lauw water toe en meng alles opnieuw.
  4. Verwarm de oven voor op 50-60 °C (hete lucht).
  5. Doe het deeg in de ingeboterde bakvorm (gebruik om in te boteren boter zonder lactose of soja
    bakken en braden). Dek af met huishoudfolie en laat het deeg rijzen in de oven tot het
    verdubbeld is in volume.
  6. Verwijder de huishoudfolie en verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
  7. Laat het brood verder bakken gedurende 40 minuten.

Broodbakmachine (bij voorkeur met droge gist):

  1. Doe het lauw water in het bakemmertje en voeg, indien er geen gistdispenser is, de droge gist
    toe.
  2. Indien met gistdispenser, komt de gist er later bij: zie gebruiksaanwijzing broodbakmachine.
  3. Meng in een mengkom de NOGLUTEN bakmengeling met het zout, de suiker en de soja
    bakken en braden.
  4. Voeg vervolgens de mengeling toe aan de opgeloste gist in het bakemmertje.
  5. Selecteer het GLUTENVRIJ programma of een ander programma van maximum 2 uur

Bron: Revogan