Ga naar de inhoud

Liposomale vitamines voor superieure absorptie

Liposomale supplementen zijn een grote innovatie op het vlak van voedingssupplementen doordat ze erg goed opgenomen worden door het lichaam. Ze zorgen ervoor dat het maagzuur de actieve stoffen, zoals vitaminen en mineralen, niet vroegtijdig afbreken. Zo is er een meer gerichte en betere opname van de actieve stoffen door het lichaam.

Voordelen van liposomale voedingssupplementen:

  • Betere opname
  • Hogere biologische beschikbaarheid
  • Geen vroegtijdige afbraak in het maagdarmkanaal
  • Maag- en darmvriendelijk

Je kan dus stellen dat iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig supplement dat goed opgenomen wordt door het lichaam gebaat is met deze nieuwe generatie voedingssupplementen, of je nu een tekort wil aanvullen, een onevenwicht wil herstellen of gewoon alles wil halen uit wat vitaminen te bieden hebben.

Hoe werkt liposomale technologie?

Liposomen zijn microbolletjes met een structuur identiek aan die van celmembranen. In de kern van het liposoom wordt de actieve stof ingebracht, bijvoorbeeld een vitamine of mineraal. Deze technologie op basis van inkapseling zorgt ervoor vitamines en mineralen veel beter opgenomen worden in het bloed.
De actieve bestanddelen worden immers beschermd tegen vroegtijdige afbraak in het spijsverteringsstelsel door bijvoorbeeld speeksel of maagzuur. Eenmaal in de dunne darm worden de liposomen direct in de bloedbaan opgenomen. Ze ontbinden niet voor ze hun eindbestemming bereikt hebben.

Lipsomen zorgen er dus voor dat de actieve bestanddelen in hogere concentraties bij de aangewezen cellen terechtkomen. Tegelijk zorgen de liposomen ervoor dat de ingrediënten langzamer worden verwerkt door het lichaam, wat de heilzame effecten bevordert. Alleen maar voordelen!