Ga naar de inhoud
Home » Suikerwafels

Suikerwafels

Deze wafels worden gemaakt zonder tarwebloem of andere ingrediënten die gluten bevatten. In plaats daarvan wordt NOGLUTEN PLUS bloem op basis van glutenvrij tarwezetmeel gebruikt.

Ingrediënten

  • 375 g bloem Nogluten PLUS
  • 9 g Nutriton (johannesbroodpitmeel)
  • 1 ei + 2 eierdooiers
  • 25 g suiker
  • 135 ml lauwe melk
  • 9 g verse gist
  • 200 g zacht gemaakte boter (ongezouten)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2-3 g zout
  • 250 g parelsuiker

Bereiding

  1. Los de verse gist eerst op in lauwe melk.
  2. Voeg het zout en de Nutriton bij de bloem en meng.
  3. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe behalve de parelsuiker.
  4. Kneed het geheel tot een mooi stevig beslag.
  5. Als laatste de parelsuiker ondermengen.
  6. Het deeg een half uur laten rusten.
  7. Deeghoopjes maken van +/-50g en bak in een zeer warm ijzer.

Bron: Revogan