Ga naar de inhoud
Home » Perencake met speculoos

Perencake met speculoos

Met de zoete, sappige smaak van peren gecombineerd met de warme kruidigheid van speculoos, is deze cake niet alleen een smaakvolle traktatie, maar ook vriendelijk voor eiwitarme diëten.

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 1 zakje vanille Cakemix (Orgran)
  • 165 ml water
  • 25 g eivervanger (=4 koffielepels) (Orgran)
  • 120 ml water (= 4 eetlepels water)
  • 60 g boter
  • 50 g speculoos (Consenza)
  • 2 Peren
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • Bebo Culispray
  • eiwitarme bloem (ongeveer 2 eetlepels)

MATERIAAL

  • Oven
  • Weegschaal
  • Grote kom
  • Garde
  • Kommetje
  • Mesje en snijplank
  • Bakvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de cakemix met het water. Smelt de boter en voeg erbij.
  2. Meng de eivervanger met het water. Voeg bij de cakemix.
  3. Verkruimel de speculoos. Schil de peren, ontdoe van het klokhuis en snijd in blokjes.
  4. Meng de cakemix, kardemom, speculooskruimels en de peren onder het deeg.
  5. Spray een bakvorm in met Culispray en doe de bloem in de vorm. Keer de vorm in het rond zodat de bloem over het volledige oppervlak hangt.
  6. Doe het deeg in de vorm en bak op 180° gedurende 40 tot 50 minuten, afhankelijk van de cakevorm. Een platte vorm zal ongeveer 40 minuten in de oven moeten en een hogere vorm 50 minuten. Controleer de gaarheid door met een breinaald of mes in het midden van de cake te prikken.
  7. Neem de cake uit de vorm en laat afkoelen

Bron: Revogan