Ga naar de inhoud
Home » Overnight oats met appel en kaneel

Overnight oats met appel en kaneel

Dit eenvoudige recept vereist minimale voorbereiding en biedt een smaakvolle en goede start van je dag. Je kan het de avond ervoor maken en is dus perfect voor mensen die ’s ochtends weinig tijd hebben. Combinatie van romige havermout, zoete honing en knapperige appeltjes.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 60 g havermout
  • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 appel
  • 3 tl honing
  • 1 tl kaneel
  • een beetje zout

Bereiding

  1. Doe het grootste deel van de ingrediënten in een mengkom in deze volgorde: havermout, kaneel, zout, amandelmelk, Griekse yoghurt, honing. Meng de ingrediënten goed door.
  2. Verdeel dit over 2 potjes/glazen en dek elk potje af met folie. Zet ze gedurende één nacht in de koelkast.
  3. Haal de potjes uit de koelkast en roer nog eens goed.
  4. Is de consistentie te dun of te dik? Voeg dan nog wat amandelmelk (bij een te dikke consistentie) of Griekse yoghurt (bij een te dunne consistentie) toe.
  5. Werk beide porties af met enkele blokjes appel.
  6. Je kan deze overnight oats tot 5 dagen bewaren in de koelkast, mits je de potjes goed afdekt.

Bron: Revogan