Ga naar de inhoud
Home » Pastasalade met kip, honing- en mosterddressing

Pastasalade met kip, honing- en mosterddressing

Deze heerlijke en frisse salade is perfect voor zomerse picknicks, barbecues of als een lichte maaltijd op elk moment van het jaar. Met een lekkere dressing van honing en mosterd is er een perfecte balans tussen zoet en hartig.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g pasta naar keuze
  • 1 bouillonblokje
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden
  • 8 radijsjes in dunne plakjes gesneden
  • 250 g cherrytomaten in partjes
  • 100 g feta
  • 75 g rucola

Voor de kip

  • 2 stuks kipfilet
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el citroensap
  • zwarte peper en zout

Voor de honing-mosterddressing

  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 2 el honing
  • 1 el citroensap
  • snufje zwarte peper
  • snufje zout
  • 1/2 tl paprikapoeder

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten samen voor de honing-mosterddressing.
  2. Meng de kruiden met de olie en het citroensap voor de marinade van de gegrilde kip. Marineer de kip met de bereide marinade.
  3. Kook de pasta gaar met het bouillonblokje en spoel af onder koud water.
  4. Grill of bak de gemarineerde kipfilets goudbruin en gaar, snijd ze vervolgens in dunne reepjes.
  5. Meng de gekookte pasta met de honing-mosterddressing, de helft van de rucola, komkommer, radijsjes en tomaten. Verdeel de reepjes kip en verkruimelde feta erover, samen met de rest van de rucola. (Je kunt ook alle ingrediënten in één grote schaal mengen.)
  6. Voeg eventueel een scheutje extra olijfolie toe aan de pastasalade. Voor extra smaak kun je ook versgemalen zwarte peper toevoegen.

Bron: Revogan