Ga naar de inhoud
Home » Donkerbruin brood

Donkerbruin brood

Glutenvrij donkerbruin brood op basis van maïsmeel, bruin teffmeel, rijstmeel, tapioca, zonnebloemzaad, lijnzaad en sesamzaad is een voedzaam en smaakvol alternatief voor traditioneel brood, perfect geschikt voor mensen met glutenintolerantie of die een glutenvrij dieet volgen.

Ingrediënten

Voor 1 brood

  • 350 ml lauw water
  • 10 g droge gist of 30g verse gist (+3g suiker)
  • 500 g NOGLUTEN bakmengeling INTEGRAL
  • 50 g zacht gemaakte boter (ongezouten)
  • 3 g zout

Bereiding

Traditionele oven:

  1. Los de verse gist op in het lauw water samen met de suiker.
  2. Neem een ruime mengkom en doe daarin de NOGLUTEN bakmengeling INTEGRAL, het zout
    en de boter. Meng alles goed.
  3. Voeg daarna de opgeloste VERSE gist toe. Indien geen verse gist voeg dan de droge gist en
    het lauw water toe en meng alles opnieuw.
  4. Verwarm de oven voor op 50-60 °C (hete lucht).
  5. Doe het deeg in de ingeboterde bakvorm, dek af met huishoudfolie en laat het deeg rijzen in de
    oven tot het verdubbeld is in volume.
  6. Verwijder de huishoudfolie en verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
  7. Laat het brood verder bakken gedurende 40 minuten.

Broodbakmachine (bij voorkeur met droge gist):

  1. Doe het lauw water in het bakemmertje en voeg, indien er geen gistdispenser is, de droge gist
    toe.
  2. Indien met gistdispenser, komt de gist er later bij: zie gebruiksaanwijzing broodbakmachine.
  3. Meng de NOGLUTEN bakmengeling INTEGRAL met het zout.
  4. Voeg vervolgens de bloemmengeling en de boter toe aan de opgeloste gist in het bakemmertje.
  5. Selecteer het GLUTENVRIJ programma of een ander programma van maximum 2 uur.

Bron: Revogan