Dit eiwitarme pizzadeeg is perfect voor mensen die een eiwitarm dieet volgen, maar toch willen genieten van een heerlijke zelfgemaakte pizza. Voeg gewoon je toppings toe en geniet van een smakelijke maaltijd!
Ingrediënten
8 personen
- ½ blik zwarte olijven
- 1 handje basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- 1 pak eiwitarme ciabatta (Proceli) en 1 pak eiwitarme pizzabodem (Proceli)
- 1,5 pak eiwitarme kaassneden (Taranis)
- 1 potje of blik artisjokken
- 2 tomaten
MATERIAAL
- Blender
- Glas
- Mesje en snijplank
- Oven
- 2 Kommen
- Theedoek
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Mix de olijven met basilicum, olijfolie en wat peper en zout tot een olijventapenade.
- Snijd de tomaten in schijfjes. Snijd de artisjokken in vieren.
- Steek met een glas rondjes uit de pizzabodem. Steek rondjes uit 1 pak Taranis kaas met het glas. Beleg de pizzabodems met een laagje olijventapenade, een rondje kaas, een schijfje tomaat en de artisjokken.
- Snijd de ciabatta broodjes in de lengte doormidden. Beleg de ciabattabroodjes met een laagje olijventapenade, een stukje kaas ter grootte van de ciabatta, een schijfje tomaat en wat artisjokken.
- Bak beide 15 minuten in de oven
Bron: Revogan