Ga naar de inhoud
Home » Spinazie-boekweitraps

Spinazie-boekweitraps

Een FODMAP-arm dieet (FODMAPs zijn glucose, fructose, oligosacharide en polyglycan) is veelbelovend om de symptomen van het prikkelbaredarmsyndroom te vermijden.

Goed nieuws, want het is helemaal niet moeilijk om lekkere recepten te bedenken. Zoals deze heerlijke boekweitwraps met spinazie.

Ingrediënten

Voor twee personen, een viertal wraps:

  • 2 handenvol verse spinazie
  • 3 eieren
  • 100 g boekweitmeel
  • 200 ml water (of lactosearme melk, of de helft water en de helft lactosearme melk)
  • een snuifje zeezout

Bereiding

  1. Hak de spinazie, klop de eitjes los en meng alle ingrediënten tot een homogeen beslag. Doe dat bij voorkeur in een blender of hakker.
  2. Schep een grote lepel van het beslag in een opgewarmde pannenkoekenpan of antikleefpan. Draai het vuur wat lager en laat de boekweitwrap langzaam garen. Als de onderkant lichtbruin wordt, keer je de wrap om en laat je de andere kant nog even mooi gaar worden.

Vul de wraps naar eigen smaak. Bijvoorbeeld met:

  • 40 g lactosevrije smeerkaas (bv. Philadelphia Lactosevrij) en 100 g gerookte zalm,
  • kippenwit,
  • tonijn,
  • scheuten (geen preischeuten!) of sla, rucola, komkommer, tomaat …

Bereid de wraps de avond voordien en neem ze de volgende dag mee naar je werk. Je kunt ze het best oprollen in vershoudfolie en bewaren in de koelkast.
Deze wrap is ook lekker als aperitiefhapje. Snijd hem dan in kleine stukjes en serveer met een kerstomaatje.

Als je de spinazie weglaat, zijn de wraps ook best lekker als ontbijt of als nagerecht in plaats van een gewone pannenkoek. Breng ze dan eventueel extra op smaak met een snuifje kaneel.

Voedingswaarde

  • Per portie (zonder beleg): 254 kcal.
    6,3 g vet (2,3 g verzadigd vet); 35,6 g koolhydraten (1 g suiker); 11,7 g eiwit; 3 g vezels.
  • Per portie (met gerookte zalm en lactosevrije Philadelphia): 374 kcal.
    14,6 g vet (4,8 g verzadigd vet); 35,9 g koolhydraten (1,3 g suiker); 22,6 g eiwit; 3 g vezels.

Bronnen:
www.fodmapp.be (Ann Parmentier et Jo Mons). Geïnspireerd op receptje van FODMAP Foodies en Mind your feed.