Ga naar de inhoud
Home » Kip met honingsaus

Kip met honingsaus

Op zoek naar een heerlijk gerecht dat zowel zoet als hartig combineert? Kip met honingsaus biedt de perfecte balans tussen de smaken van sappige kip en de zoete, rijke smaak van honing. Met zijn eenvoudige bereiding en toch verrukkelijke resultaat is kip met honingsaus een favoriet gerecht dat geschikt is voor allerlei gelegenheden, van doordeweekse diners tot feestelijke bijeenkomsten.

Ingrediënten

Voor 3 personen

Voor de kip

  • 350 g kippenvleugels
  • 1 el sojasaus
  • 2 el maïzena
  • 1 ei

Voor de honingsaus

  • 4 el honing
  • 2 el water
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 el citroensap
  • kruiden naar keuze

Optioneel ter garnering

  • lente ui
  • sesamzaad

Bereiding

  1. Kluts een ei los met de sojasaus en laat de kip hier even in marineren.
  2. Doe alle ingrediënten voor de honingsaus in een steelpan en roer goed door. Laat zacht pruttelen, tot het een sausje wordt. Breng op smaak met gewenste kruiden.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Meng de maïzena door het mengel van kip, ei en soja. Goed roeren zodat je geen witte klonten meer ziet.
  5. Doe de kip in de oven tot het licht goudbruin en gaar is en laat op een rek afkoelen en uitlekken.
  6. Doe de kip in een schaal en giet de honingsaus erbij. Schud en schep om, tot alles bedekt is met de saus. Werk eventueel af met lente-ui en sesamzaadjes.

Bron: Revogan