logo


 Terug naar blog overzicht

Zonnebaden: hoe kun je je huid voorbereiden?

In de lente stijgen de temperaturen en wordt je look lichter. Onder je rok zijn je benen te zien en je draagt topjes met blote schouders … Je krijgt zin in een caramelkleurig lichaam. Om mooi te bruinen komt het er in de eerste plaats op aan om je huid te verzorgen. Volg daarom ons programma voor een perfecte voorbereiding!


Op mooie dagen zou je je graag neervlijen op een zonnige strandstoel. Doel: komaf maken met die witte huid en er stralend uitzien. Maar niet zo snel! De zon is een valse vriend waartegen je je huid moet beschermen – tijdens, maar ook vóór het bruinen.

Antioxiderende voedingsmiddelen

Voeding is het beste middel voor je lichaam om je huid te voeden, van binnenuit. Draag dus zorg voor wat je eet. Op het menu: antioxidanten zoveel je wilt, bijvoorbeeld selenium. Ze hebben de eigenschap dat ze onze cellen beschermen tegen vrije radicalen. Die chemische verbindingen, die ons lichaam massaal aanmaakt tijdens een langere blootstelling aan de zon, versnellen de veroudering van onze cellen, en dus ook van onze huid. Gelukkig zijn tal van zomervruchten rijk aan antioxidanten. Denken we maar aan kiwi, mango, avocado, roze pompelmoes, watermeloen, druif, sinaasappel, ananas … Om naar hartenlust van te genieten!

Voeding is het beste middel voor je lichaam om je huid te voeden.

Over hydratatie

Een van de basisregels van huidverzorging is hydratatie. Deze regel is nog belangrijker tijdens de zomer, wegens het uitdrogende effect van de zon. Hoe droger de opperhuid is, hoe poreuzer hij wordt en dus hoe meer uv-stralen hij doorlaat. Om je huid te hydrateren, speelt je voeding eveneens een cruciale rol. Drink voldoende water: ongeveer 1.5 liter per dag. Kies daarnaast voor waterrijke voedingsmiddelen: groenten en fruit zoals komkommer, tomaat, courgette, watermeloen, meloen … Cosmetica kunnen ook hun steentje bijdragen. Neem elke dag even de tijd om je lichaam en gezicht in te smeren met een hydraterende crème of droge olie.

Geduld is een schone deugd!

L'hydratation

Hét sleutelwoord om te bruinen met respect voor je huid: geduld. Hou jezelf in en ga niet meteen langdurig bruinen. Door vanaf de eerste stralen uren in de zon te liggen zonder zonneolie, is het risico groot dat je eerder op een kreeft gaat lijken dan op een mooi gebruinde waternimf. Vóór een langdurige blootstelling geniet je best geleidelijk gedurende korte periodes van de zon: tijdens je middagpauze, tegen de avond … Vergeet hierbij natuurlijk je zonnecrème niet. Op die manier kan je huid wennen aan de zon en melanine afscheiden. Dit natuurlijke pigment beschermt ons enigszins tegen beschadiging door uvb-stralen (die namelijk brandwonden kunnen veroorzaken).

Misvattingen

  • Zonnebank: bij deze bruiningstechniek wordt men voornamelijk aan schadelijke uva-stralen blootgesteld, die de huid sneller doen verouderen.
  • Zelfbruiners: deze schoonheidsmiddelen zorgen voor een oranjekleurige tint dankzij DHA, maar ze bevatten geen melanine. Ze bereiden de huid dus helemaal niet voor op de zon.

En wanneer je eindelijk gaat zonnebaden, vergeet dan vooral niet om je uitgebreid in te smeren met zonnecrème! Dat is cruciaal om je huid gezond te houden. Doe dit 30 minuten vooraleer je in de zon gaat, en blijf uit de zon tussen 12 en 15 uur.


Voor meer schoonheidstips voor thuis en op reis kun je terecht op onze sociale netwerken: Facebook en Instagram

 

Gerelateerde producten

Selenium-ACE+D®

Dit voedingssupplement met selenium en vitamines A, C, E en D heeft een antioxiderende werking, geeft je weerstand een boost, beschermt tegen celveroudering en vermindert vermoeidheid.

Lees meer