logo


 Terug naar blog overzicht

Vijf tips voor feesten zonder stress!

De eindejaarsfeesten naderen met rasse schreden, maar je bent (ietwat) te laat met de voorbereidingen? Geen paniek: je hebt nog tijd om alles in orde te brengen, zodat je de magie van de feesten ten volle kunt beleven. Haal eens diep adem … en alles komt goed!

1 Ga voor een gedetailleerde retroplanning

Cadeautjes kopen, de kerstboom versieren, je menu samenstellen, je feestoutfit kiezen … Voel je je overweldigd door alle to do’s die je nog voor de boeg hebt voor de eindejaarsfeesten? Niets beters dan je to do’s op papier zetten om niet te worden overmand door stress. Ga lekker in de zetel zitten en neem de tijd om to-dolijstjes te maken voor je alle taken gaat verdelen over de resterende dagen. Zo vorm je je een duidelijk beeld van de situatie en krijg je het gevoel meer controle over de tijd te hebben, wat meteen druk van de ketel haalt.

2 Kies voor immateriële cadeaus

Leeggekochte winkels of e-shops die niet meer op tijd kunnen leveren: last minute kerstcadeautjes vinden blijkt soms een echte nachtmerrie … Een goed plan? Geef de voorkeur aan immateriële geschenken waarmee je vrije tijd/een ervaring/een dienst cadeau doet: een massage in een schoonheidssalon, een concertticket, kooklessen, een fotoshoot, een overnachting in een origineel hotel, een abonnement voor een sportclub of tijdschrift … Een mooi alternatief voor de overconsumptie van de eindejaarsfeesten!

De ware gedachte waar het tijdens de feesten allemaal om draait, staat ver van dure cadeaus, een luxueus decor of gastronomisch diner …

3 Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk

Ben jij aan de beurt om de hele familie aan de feesttafel te ontvangen? Om geen nutteloze stress te creëren en volop van je gasten te genieten, kies je best voor gerechten die je vooraf kunt klaarmaken in plaats van à la minute bereidingen. Een voorgerecht dat je alleen maar moet opwarmen (soep, terrine, pastei …), een stoofpotje (wild, kalfsblanquette, boeuf bourguignon, tajine …), een koud dessert (kastanjetaart, kerststronk …): keuze genoeg!

4 Durf te delegeren

Beleef jij er weinig plezier aan om achter het fornuis te staan, is dat voor jou eerder een karwei? Voor een rustig en ontspannen gevoel, kun je je feestmaaltijd bij een traiteur bestellen. Stop sowieso met het hele gebeuren in je eentje voor te bereiden en alles helemaal alleen te doen! Vraag bij de voorbereiding hulp aan je gezinsleden: laat je partner wat boodschappen doen, vraag aan je oudste kinderen om de tafel te dekken … Wat maakt het uit als het niet helemaal op jouw manier wordt gedaan?

5 Verlies de essentie niet uit het oog …
conseils pour des fêtes sans stress!

De eindejaarsfeesten draaien uiteindelijk niet om dure cadeaus, een luxueus decor of een gastronomisch diner … Het gaat bovenal om momenten die je deelt, om gezellig samenzijn. Sloof je niet uit, maar probeer je (een beetje) te ontspannen en te genieten van de fijne momenten met je familie en vrienden. Kaneelkoekjes maken met de kinderen, een geïmproviseerde picknick houden rond de kerstboom, jezelf een verkwikkende boswandeling gunnen of samen knus onder een fleecedekentje naar een kerstfilm kijken … Dát is de magie van het jaareinde!

Heb je andere tips & tricks om de eindejaarsperiode ontspannen in te gaan? Deel je anti-stresstips op onze Facebook en Instagram community!

Gerelateerde producten

Fit-O-Relax®

Voor wie tot rust wil komen. Bevat melisse die relaxatie en slaapkwaliteit ondersteunt, passiflora die inslapen en een gezonde nachtrust bevordert, en kamille die een rustgevende en ontspannende werking heeft.

Lees meer