logo


 Terug naar blog overzicht

Vergeet je reisapotheek niet!

Plan je een trip naar het buitenland? Of je nu koers zet naar Lissabon of de Seychellen, een reisapotheek mag zeker niet ontbreken in je bagage. Zo druk je eventuele gezondheidsproblemen meteen de kop in. Tips en adviezen van apotheker Bénédicte Géron!

Op vakantie ontstaan er vaak problemen met de darmtransit. Hoe komt dat?

Bénédicte Géron: Lange trajecten, de warmte, een ander levensritme of totaal verschillende eetgewoontes kunnen de darmtransit op reis vertragen. Sommige mensen hebben ook last van constipatie als ze niet naar hun vertrouwde toilet kunnen gaan. Om de darmen te stimuleren, drink je best voldoende, beweeg je genoeg, eet je veel vezels en houd je je vooral niet in om naar het toilet te gaan.

Totaal verschillende eetgewoontes kunnen de darmtransit op reis vertragen.

Wat is het advies voor mensen die een speciale behandeling volgen?

Bénédicte G.: Beslis samen met de dokter of je reisbestemming wel past bij je gezondheid. Reis je met het vliegtuig, neem dan alle medicatie mee in de handbagage in plaats van in de ruimbagage. Tijdens de veiligheidscontroles kun je best een attest voorleggen dat getekend werd door de dokter, waarmee je bewijst dat je die medicatie nodig hebt. Neem ook voorschriften mee met de International Nonproprietary Name van de medicijnen (de naam van de actieve substantie). Die benaming is overal ter wereld dezelfde. Zo krijg je het juiste medicijn, waar je ook gaat.

Wat mag zeker niet ontbreken in je reisapotheek?

Bénédicte G.: De ultieme checklist vind je hier:

  • Pijnstillers en ontstekingsremmers
  • Medicatie tegen misselijkheid en tegen diarree
  • Laxeermiddelen en probiotica
  • Ontsmettingsmiddelen, pleisters en verband
  • Hooikoortsmiddel (tegen allergieën)
  • Middel tegen muggen

En vergeet daarnaast uiteraard je zonnecrème niet!

Ontdek nog meer tips voor een zorgeloze vakantie op onze sociale netwerken Facebook en Instagram!

Gerelateerde producten

plantaardig voedingssupplement voor een vlotte darmtransit
Fit-O-Trans Pro+®

Voor mensen met een moeizame darmtransit. Bevat Rheum palmatum (rabarber) en Cassia fistula (Indische goudenregen), die de darmtransit op een zachte manier stimuleren; Cynara scolymus (artisjok), die de spijsvertering bevordert; en Foeniculum vulgare (venkel), die winderigheid voorkomt.

Lees meer