logo


 Terug naar blog overzicht

Straal dankzij grootmoeders tips!

Onze badkamer is volgestouwd met de allernieuwste schoonheidsproducten. Ze beloven ons te doen stralen van schoonheid. Maar waarom hebben we dan op sommige dagen toch nog donkere wallen en een bleke teint? ‘In mijnen tijd …’ begint oma. We spitsen onze oren.


BBcrèmes, highlighters, concealers, zelfbruiners … Tijdens haar jeugd beschikte je grootmoeder nog niet over zo’n make-uparsenaal. En toch wist ze in een oogwenk het hart van je opa te veroveren. Bovendien oogt ze gewoon beeldmooi op foto’s uit die tijd. Vraag: wat waren toen haar geheimen?

Een wakkere blik

Vaststelling: wallen … elke dag van de week worden ze een beetje donkerder, soms zwellen ze zelfs op.
Grootmoeders antwoord: leg twee lepels gedurende een vijftal minuten in de koelkast. Neem één lepel en druk die vervolgens vijf minuten op het donkere en/of gezwollen gedeelte onder je oog. Doe hetzelfde voor het andere oog.

Verzorgde lippen

Vaststelling: ik heb last van velletjes op mijn lippen.
Grootmoeders antwoord: draai wat gaasverband rond je wijsvinger en ‘scrub’ zachtjes de losse velletjes weg. Gebruik geen tandenborstel, want die is te ruw! Na de ‘lipscrub’ zijn je lippen weer glad én hebben ze een mooie roze kleur.

Een zachte huid

Un regard plus vif

Vaststelling: mijn huid voelt droog aan.
Grootmoeders antwoord: streef een voedingspatroon na met voldoende vlees, vis en gedroogde vruchten. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine B3, die de huid gehydrateerd en soepel houdt. Een zachte, stralende huid krijg je daarnaast door voldoende water te drinken, en dagelijks groenten en fruit te eten, want die zijn rijk aan antioxidanten.

Wenkbrauwen in vorm

Vaststelling: de haartjes van mijn wenkbrauwen gaan alle kanten uit.
Grootmoeders antwoord: koop een tweede tandenborstel, maar ditmaal om je wenkbrauwen mee in model te leggen. Spuit een beetje haarlak op de tandenborstel om je wenkbrauwhaartjes te fixeren.

Rozerode wangen

Vaststelling: ik krijg vaak de vraag of ik me wel lekker voel, omdat ik er zo bleekjes uitzie.
Grootmoeders antwoord: om roze wangen te krijgen, volstaat het om er even in te knijpen. Maar let op, knijp niet te hard: je wilt jezelf geen pijn doen!

Glanzend haar

Vaststelling: je haar is dof.
Grootmoeders antwoord: was je haar zoals gewoonlijk, en spoel het vervolgens met bier. Jawel, met bier! Laat het inwerken en spoel het dan af met water. Je haar zal zacht aanvoelen en heerlijk glanzen.

Met dank aan Greta Van Den Eijnde, schoonheidsconsulente bij de Stichting Tegen Kanker.


Je gebruikt geheimen uit grootmoeders tijd voor je schoonheidsrituelen? Welke? Heb je nog andere tips? Deel ze gerust op onze sociale netwerken, Facebook en Instagram.

Gerelateerde producten

Trap®

Voor wie een stralende huidskleur, glanzend haar en mooie nagels wil. Bevat biergist en vitamines B1 en B3.

Lees meer