logo


 Terug naar blog overzicht

Stappenplan voor een tiptop lichaam in de zomer

Tijd om ervoor te zorgen dat je fit en mooi voor de dag komt op zomerse dagen. Detoxen, je ‘mooi eten’ met de juiste voeding, je huid voorbereiden op de zon … Volg onze stappen!

Op naar de zomer! Ga dit seizoen in topvorm tegemoet dankzij een detoxkuur om zo alle toxines te elimineren die zich in de loop van de winter hebben opgestapeld (door te veel vet- en suikerrijke voeding, te weinig lichaamsbeweging …). Pas daarbovenop nog enkele tips toe voor een ‘gezonde uitstraling’.

Detoxvoeding: welk fruit en welke groenten?

Door te detoxen, ga je de toxines die de werking van de lever vertragen elimineren. Voedingswaren die je lichaam detoxen, zijn fruit en groenten die veel water bevatten: watermeloen, meloen, komkommer, tomaat. Afvalstoffen worden immers afgevoerd via het water. Vitamines en antioxidanten helpen dan weer als detox voor de lever.

  • Het ideale fruit voor je zomerdetox: perzik, aardbei, mango, papaya, meloen, watermeloen …
  • Wil je nog meer uit je detox halen? Drink sap van tarwegras en van gerstegras op basis van poeder dat je vindt in de biowinkel. Deze twee sappen hebben tal van vitamines (vitamine A en vitamines van de B-groep) en mineralen (calcium, kalium, magnesium) te bieden. Dit zijn overigens heel krachtige antioxidanten die het zuur-base-evenwicht van ons lichaam helpen te herstellen. De juiste dosis? 3g per dag (een flinke koffielepel).
  • En welke groenten eet je best? Eet volop paprika, courgette, komkommer en slaatjes (die eveneens een zuiverend effect hebben) en krijg zo massa’s vitamines binnen om je energie terug te winnen.

Sap van tarwegras en van gerstegras zijn goede bondgenoten voor je detox

Carotenoïden voor een gegarandeerd mooie uitstraling

Smul van abrikozen en eet je zo ‘mooi’. Deze fruitsoort geeft je een stralend abrikozentintje want, net zoals meloen en mango, is de abrikoos rijk aan bètacaroteen. In ons lichaam wordt het caroteen omgezet in vitamine A, een krachtige antioxidant voor de huid. De carotenoïden stimuleren de aanmaak van melanine (de pigmenten die instaan voor het verkleuren of bruin worden van de huid).(1) En aangezien abrikozen erg caloriearm zijn, kan je ze naar hartenlust eten. Andere voedingsmiddelen voor een mooie en gezonde uitstraling: rode vruchten, perziken, paprika, broccoli …

Een mooi kleurtje en een zomerklare huid

Scrub je huid en maak ze zo zomerklaar. Door te scrubben, verwijder je de dode huidcellen die zich onder het huidoppervlak bevinden. Dit zorgt voor een betere zuurstoftoevoer van de huid en stimuleert de microcirculatie, met als resultaat een stralend mooie huid. Een scrubbeurt bereidt je huid eveneens voor op de zon en zorgt voor een gelijkmatig bruin kleurtje. Je scrubt best minstens één keer per week. Breng na het scrubben een hydraterende crème aan. Een goed gehydrateerde huid is beter bestand tegen de schadelijke effecten van de zon dan een droge huid.

 
 Bron:
(1)Meléndez-Martínez AJ, Stinco CM, Mapelli-Brahm P. Skin Carotenoids in Public Health and Nutricosmetics: The Emerging Roles and Applications of the UV Radiation-Absorbing Colourless Carotenoids Phytoene and Phytofluene. Nutrients. 2019;11(5):1093. Published 2019 May 16. doi:10.3390/nu11051093 

Maak jij je lichaam klaar voor de zomer? Deel je tips voor een mooiere en fittere versie van jezelf op onze Facebook en Instagram!

Gerelateerde producten

Vitadermologie hydrating socks
VITADERMOLOGIE® ULTRA-HYDRATERENDE SOKKEN

De VitaDermologie® sokken zijn speciaal ontworpen voor een diepgaande hydratatie van de huid van je voeten. Ze bevorderen de celvernieuwing en voeden en beschermen de huid, zodat die beter bestand is tegen de effecten door veroudering, droogte en ruwheid.

Lees meer