logo


Wortelpannenkoeken met yoghurt


Deze hartige pannenkoeken zonder gluten zijn een gezonde lekkernij, zowel koud als warm, dankzij de verfrissende yoghurt!

 

Waarom ze zo gezond zijn? Dat is heel simpel: naast carotenoïden – goed voor ogen, huid en hart – leveren wortelen veel darmvriendelijke vezels zoals pectine en cellulose en de micronutriënten vitamine A en biotine. Het kikkererwtenmeel dat het bevat, bestaat voor 20% uit eiwit en is ook rijk aan B-vitamines, zink, magnesium en ijzer. De yoghurt rondt het gezonde recept af met weinig lactose en des te meer calcium-, ijzer- en probiotische bacterieculturen.

Ingrediënten

  • 4 grote eieren
  • 450 g wortels (grof geraspt)
  • 20 g gehakte koriander
  • 40 g kikkererwtenmeel
  • zout en peper
  • 3 el olijfolie
  • 250 g natuuryoghurt
  • 30 g spinazie of rucola (fijn gehakt)
  • 1 el citroensap
  • grof zout

Bereiding

  • Klop de eieren los in een kom, en meng ze daarna goed met de wortelen, de koriander en het kikkererwtenmeel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak vervolgens geleidelijk de pannenkoeken.
  • Kruid intussen de yoghurt met zout, peper en citroensap en meng de spinazie en de resterende eetlepels olie erdoor.
  • Serveer de wortelpannenkoekjes met sla en gezouten yoghurt.

Tip: De pannenkoekjes kunnen ook perfect met courgette of andere mediterrane groenten bereid worden.

Bron: www.gluteostop.com

Gerelateerde producten

GluteoStop

Gluteostop® bevat een enzym dat efficiënt gluten kan afbreken tot onschadelijke, verteerbare fragmenten.

MEER INFO