Wortelpannenkoeken met yoghurt
Deze hartige pannenkoeken zonder gluten zijn een gezonde lekkernij, zowel koud als warm, dankzij de verfrissende yoghurt!
Waarom ze zo gezond zijn? Dat is heel simpel: naast carotenoïden – goed voor ogen, huid en hart – leveren wortelen veel darmvriendelijke vezels zoals pectine en cellulose en de micronutriënten vitamine A en biotine. Het kikkererwtenmeel dat het bevat, bestaat voor 20% uit eiwit en is ook rijk aan B-vitamines, zink, magnesium en ijzer. De yoghurt rondt het gezonde recept af met weinig lactose en des te meer calcium-, ijzer- en probiotische bacterieculturen.
Ingrediënten
- 4 grote eieren
- 450 g wortels (grof geraspt)
- 20 g gehakte koriander
- 40 g kikkererwtenmeel
- zout en peper
- 3 el olijfolie
- 250 g natuuryoghurt
- 30 g spinazie of rucola (fijn gehakt)
- 1 el citroensap
- grof zout
Bereiding
- Klop de eieren los in een kom, en meng ze daarna goed met de wortelen, de koriander en het kikkererwtenmeel. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak vervolgens geleidelijk de pannenkoeken.
- Kruid intussen de yoghurt met zout, peper en citroensap en meng de spinazie en de resterende eetlepels olie erdoor.
- Serveer de wortelpannenkoekjes met sla en gezouten yoghurt.
Tip: De pannenkoekjes kunnen ook perfect met courgette of andere mediterrane groenten bereid worden.
Bron: www.gluteostop.com
Gerelateerde producten
GluteoStop
Gluteostop® bevat een enzym dat efficiënt gluten kan afbreken tot onschadelijke, verteerbare fragmenten.
MEER INFO