logo


Glutenvrij recept: pizzadeeg

pizza dough

Je bent dol op pizza, maar je hebt last van glutenintolerantie? Geen probleem: met dit recept voor pizzadeeg kun je heerlijk smullen en speelt je maag niet op! En dat allemaal dankzij een geheim ingrediënt: Nogluten® Extra bloem.

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg:

  • 1000 g Nogluten® Extra bloem
  • 750 tot 800 g water
  • 30 g verse gist
  • 50 g olie
  • 20 g zout

Bereiding:

  • Kneed alle ingrediënten gedurende 5 minuten met een mixer met platte menghaak en dat bij gemiddelde snelheid.
  • De ideale temperatuur voor het deeg is ongeveer 20 °C.
  • Laat het deeg 10 minuten op de tafel rusten voordat je het verdeelt.
  • Verdeel het deeg in stukken van 280 g, vorm elk stuk tot een bal.
  • Bestrooi het werkblad met rijstmeel om kleven te voorkomen en vorm de pizzabodem.
  • Plaats de pizza op de bakplaat.
  • Verdeel de tomatenbasis over de pizza en laat ongeveer 10 minuten rijzen op de bakplaat (30 °C, 75% relatieve vochtigheid).
  • Bak gedurende ongeveer 10 minuten in een heteluchtoven op 190 °C.
  • Neem de pizza uit de oven en garneer hem met kaas (mozzarella) en andere ingrediënten naar keuze, zoals aubergines, champignons, artisjokken, uien, ham, ansjovis of basilicum. Plaats hem vervolgens nog eens 5 minuten in de oven.

Buon appetito!

Bronnen:
www.fodmapp.be (Ann Parmentier et Jo Mons). Geïnspireerd op receptje van FODMAP Foodies en Mind your feed.

Gerelateerde producten

Nogluten® Extra bloem

Bakmengeling voor brood, gebak en patisserie. Op basis van glutenvrij tarwezetmeel en maïsmeel. Bron van vezels. Met lactose.

Meer info