Terug naar blog overzicht
Recept: heerlijk glutenvrij brood
Brood met quinoa, mais, boekweit en hazelnoot- of amandelmelk
Je hebt gekozen voor ‘noglu’-voeding? De dagelijkse jacht op gluten is vaak een heuse uitdaging. Revogan helpt je om die met succes aan te gaan, met dit zalige broodrecept met quinoa, mais, boekweit en hazelnoot- of amandelmelk. Verrukkelijk!
Boodschappenlijstje:
30 g Fibrex (suikerbietvezels)
7,5 dl lauwe hazelnoot- of amandelmelk
2 eieren
40 g verse gist
600 g glutenvrije bloem (Nogluten)
100 g boekweitmeel
60 g maismeel
50 g quinoameel
12 g zout
60 g margarine of boter
40 g bruine basterdsuiker
30 g sesamzaad
olie of boter om in te vetten
Aan uw fornuis!
- Laat de Fibrex weken in een deel van de lauwe hazelnoot- of amandelmelk.
- Roer de eieren door de rest van de lauwe hazelnoot- of amandelmelk en los er de gist in op.
- Voeg er de glutenvrije bloem, het boekweitmeel, het maismeel en het quinoameel aan toe. Kneed 4 minuten op hoge snelheid in de keukenmachine.
- Doe er het zout, de gesmolten vetstof, de basterdsuiker, het sesamzaad en de geweekte Fibrex bij. Kneed 3 minuten op lagere snelheid.
- Vet twee bakvormen in met olie of boter en vul ze tot maximaal de helft met het deeg. Laat rijzen tot aan de rand.
- Verwarm de oven voor op 240 °C.
- Bak het brood 30 tot 35 minuten in het midden van de oven. Haal het na het bakken zo snel mogelijk uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
- En nu: smullen maar!
Bron
Ter Groene Poorte & Lennert Deprettere, “Lekker zonder gluten, glutenvrije recepten voor elke dag”, Lannoo, 2014.
Broodmix Nogluten®
Glutenvrije bakmengeling, verrijkt met ijzer en vitamine B-complex.