Ga naar de inhoud

Wie zijn we

De familie De Pannemaeker sticht in 1850 haar apotheek in het centrum van Gent en een eeuw later, in 1965, wordt Revogan opgericht door apotheker Jean-Pierre De Pannemaeker. Van aan de start wordt er samengewerkt met de medische wereld waardoor Revogan gefundeerde oplossingen kan bieden voor elke met voeding gerelateerde aandoening. Naast specifieke voeding brengen wij ook voedingssupplementen op de markt voor wie kampt met allergieën, intoleranties of andere medische problemen.

Onze visie

Een wereld waarin iedereen met medische problemen door voedingsalternatieven kan geholpen worden

Onze missie

Mensen gelukkiger en gezonder maken met bewezen voedingsoplossingen

Onze belangrijkste engagementen

Wij engageren ons om wetenschappelijke onderbouwde oplossingen op vlak van voeding en voedingssupplementen bij onze verschillende doelgroepen te leveren.

Hierbij verdelen we zowel bestaande als eigen merken, steeds aan de beste prijs/kwaliteitsverhouding zodat onze oplossingen voor iedereen toegankelijk zijn. Het welzijn en de gezondheid van de mens staan steeds centraal.

Onze expertise

GLUTENVRIJ

Naar schatting lijdt één op de honderd mensen aan glutenintolerantie maar amper een tiende is zich daar van bewust. Naast de ontwikkeling van eigen merken zoals Nogluten en Noproten, is Revogan ook verdeler van een groot aanbod glutenvrije producten. Stuk voor stuk topproducten met een eigen karakter.

ONDERVOEDING

Tot 70% van de 75+ jarigen in België loopt risico op ondervoeding als gevolg van kauw- en slikproblemen. Vanaf de leeftijd van 70 jaar vermindert de natuurlijke hoeveelheid collageen met 40% per jaar, terwijl de behoefte naar eiwitopname dubbel zo groot is als bij jongvolwassenen. Revogan verdeelt een breed gamma verrijkte en klinische voeding. De eiwitrijke producten zijn lekker, hebben een authentieke smaak, stimuleren de eetlust en optimaliseren de therapietrouw. Oplossingen van ontbijt tot avondmaal, inclusief snacks en desserts.

SLIKPROBLEMEN

Tot 55% van de ouderen hebben problemen om normaal te slikken. Na een hersenletsel (bijvoorbeeld een CVA, een ongeval of een hersentumor), een aandoening van het zenuwstelsel (zoals Parkinson of ALS) of na een operatie in het hoofd- en halsgebied kunnen stoornissen in het slikproces ontstaan. Voldoende eten voor mensen met dysfagie is niet evident. Uit angst om zich te verslikken of omdat eten veel energie vraagt, eten ze bewust zo weinig mogelijk. Maar ook de eetlust neemt af. Veel mensen met slikstoornissen lopen het risico op ondervoeding. Wij bieden smakelijke verrijkte voeding aan met een aangepaste textuur (IDDSI).

VOEDSELGEVOELIGHEDEN

1 persoon op 10 heeft last van een voedselovergevoeligheid. Dat zorgt voor ongemakken die vaak te voorkomen zijn. Wanneer voedselovergevoeligheid van allergische aard is, spreekt men van een voedselallergie, in de andere gevallen van een voedselintolerantie. Voorbeelden van voedselintoleranties door enzymdeficiënties zijn lactose-intolerantie, complexe koolhydratenintolerantie en glutenintolerantie… De eenvoudigste oplossing is het schrappen van de uitlokkende voedingsfactoren uit het dieet, maar zo kunnen voedingstekorten ontstaan in je voedingspatroon. Een goed alternatief is daarom een

We hebben voor iedereen de juiste nutritionele aanpak.

Wij engageren ons om wetenschappelijke onderbouwde oplossingen op vlak van voeding en voedingssupplementen bij onze verschillende doelgroepen te leveren.