logo


 Terug naar blog overzicht

Ontdek de vele gezondheidsvoordelen van biergist

Ontdek de vele gezondheidsvoordelen van biergist

Biergist heeft een unieke nutritionele samenstelling! Daardoor is biergist een bondgenoot voor je gezondheid en schoonheid. Ontdek de eigenschappen van dit product en de resem aan toepassingen. Biergist doet je energiepeil weer stijgen, maakt je nagels en haar sterker, zuivert je huid …

Biergist bestaat uit microscopische schimmelkolonies die spontaan voorkomen in de natuur: op de schil van bepaalde fruitsoorten, in de lucht en in de mout van bier. Waarom is biergist zo goed? Biergist is rijk aan proteïnen waaronder de 8 essentiële aminozuren, aan mineralen (calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, selenium) en aan enzymen. Bovendien is biergist een belangrijke bron van B-vitamines (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12). Daardoor heeft de buitengewoon voedzame biergist heel wat te bieden!

Biergist wordt vooral geprezen voor zijn weldadige effecten op huid en haar

Glanzend gezond haar en een stralende huid met biergist

Ontdek de vele gezondheidsvoordelen van biergist

Biergist wordt vooral geprezen voor zijn weldadige effecten op huid en haar. De vitamines van de B-groep revitaliseren een doffe huid, reguleren de talgproductie, stimuleren de haarfollikels en maken broze nagels sterker dankzij hun keratinewerking.

Als je haar er dof uitziet, je last hebt van acne, je een doffe huid hebt, of broze of dunne nagels hebt, neem dan gedurende 2 tot 3 maanden biergist in. Je krijgt er glanzend gezond en sterk haar voor in de plaats, een gezond schone huid en sterke nagels.

Goed om te weten:

  • Biergist kan heel doeltreffend zijn in geval van bepaalde vormen van haaruitval. Het gaat om haaruitval die te wijten is aan vermoeidheid, stress en/of eenzijdige voeding.(1) Deze doeltreffende behandeling is overigens niet duur, in vergelijking met producten tegen haaruitval.
  • Je mag ook biergist geven aan je hond of kat. Hun vacht zal extra glans krijgen.

Biergist: roep vermoeidheid een halt toe

Als je organisme te lijden heeft onder vermoeidheid, dan wordt biergist aanbevolen om het van nieuwe energie te voorzien. Biergist bestrijdt mentale en emotionele vermoeidheid dankzij de talrijke vitamines, aminozuren en andere voedingsstoffen.

Van nature is biergist rijk aan selenium. Dit mineraal staat voornamelijk bekend voor zijn antioxiderende eigenschappen en ondersteunt zo de goede werking van ons immuunsysteem. Daarnaast bevat biergist oligosachariden (een soort koolhydraten) die het immuunsysteem versterken: bètaglucanen en mannan-oligosachariden. Het kan dan ook zinvol zijn om in het najaar een kuur te volgen ter preventie van winterkwalen. Biergist is ook gunstig voor het zenuwstelsel, dankzij de aanwezige vitamine B. Ten slotte bevat het ook natuurlijke probiotica die de ontwikkeling van een evenwichtige darmflora bevorderen. Zo zorgt biergist voor een vlottere vertering.

Bron:
(1)Rushton DH, Norris MJ, Dover R, Busuttil N. Causes of hair loss and the developments in hair rejuvenation. Int J Cosmet Sci. 2002;24:17–23.

Neem jij biergist in? Waarom? Deel jouw ervaringen op onze Facebook en Instagram!

Gerelateerde producten

Trap Biergist
TRAP BIERGIST

Voor wie stralende lokken, stevige nagels en een gezonde huid wil. Biergistformule rijk aan vitamines B1 en B3, maar ook aan vitamines B5, B6, B8, B9, B12 en selenium. Kuur van 3 maanden, 4 tabletten per dag. Ook geschikt voor honden en katten, voor een glanzende vacht.

Lees meer