logo


 Terug naar blog overzicht

Laat je haar weer stralen!

Ons haar heeft ’s zomers te lijden onder het zeewater en de vele zonnestralen. Is jouw haardos ook beschadigd, dof en broos? Goed nieuws! Daar kun je eenvoudig iets aan doen, als je je dagelijkse routine bijstuurt. Dit zijn onze tips, stap voor stap!

Shampoo

Gebruik de juiste shampoo voor jouw haartype: beschadigd, gekleurd, vet, weinig volume … Kies voor een zachte formule zonder sulfaten of siliconen die de haarvezel verstikken en geef de voorkeur aan een shampoo in vaste vorm om je plastic afvalberg te verminderen.
Breng twee shampoos na elkaar aan, net zoals bij de kapper. Met de eerste shampoo maak je de onzuiverheden aan de oppervlakte los, met de tweede reinig je het haar grondig.
Behandel je lokken met zachtheid: was ze niet te vaak, want zo verwijder je de natuurlijke talg en blijven ze broos en droog. Maar hoe vaak mag je ze dan wassen? Geef ze maximum twee shampoobeurten per week, in het ideale geval. Vind je het moeilijk om te wachten tussen de wasbeurten door? Gebruik dan een droogshampoo om de haarwortels in een handomdraai te ontvetten.

Spoelen

Spoel overvloedig je haar om elk spoor van shampoo te verwijderen en je lokken niet te belasten.
Een kleine stimulans nodig? Met koel water stimuleer je de microcirculatie van de hoofdhuid, vergroot je de weerstand van de haarvezel en bevorder je de haargroei.
Om het spoelwater nog wat beter te benutten, voeg je alcohol- of appelazijn toe: dat geeft het haar glans en verwijdert kalkrestjes. Azijn herstelt ook het evenwicht van de talgproductie en is dus een goede remedie tegen schilfertjes en haaruitval. Handleiding: leng 1 glas azijn aan met 8 glazen water.
Nog een mogelijkheid: voeg wat citroen toe. Citroen geeft je haar extra glans. Dit spoelwater is zachter dan azijnwater en maakt het haar een tikkeltje lichter. Handleiding: meng 1 liter water met het sap van 1 citroen.

Het geheim om je haren beter te doen groeien: biergist!

Peeling

Een peeling van de hoofdhuid doe je niet elke dag. Nochtans verwijdert een peeling onzuiverheden, maakt hij dode huidcellen los en stimuleert hij de bloedsomloop. Het haar wordt er sterker van en groeit ook beter. Een receptje?

  • Meng 2 eetlepels rietsuiker, 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels vloeibare honing.
  • Breng de peeling streep per streep aan op de hoofdhuid.
  • Masseer heel zachtjes in met de vingertoppen, in cirkelvormige bewegingen.
  • Laat 5 minuten inwerken.
  • Spoel uit en was het haar.

Doe dit één keer per maand.

Borstelen

Een stevige borstelbeurt verwijdert onzuiverheden en stimuleert de bloedsomloop van de hoofdhuid. Het haar wordt er levendiger en zachter door.
Borstel of kam? De twee zijn nuttig. Kies dus gerust wat jou het best ligt. Ga wel voor natuurlijke materialen, zoals hout of zijde. En gebruik liefst een kam met tanden die wat wijder uit elkaar staan.
Wordt je haar snel vet? Borstel je haar dan niet vaak, dat stimuleert namelijk de talgklieren.

Redonnez de l’éclat à vos cheveux | Laat je haar weer stralen!

Drogen

Ideaal dep je je haar droog met een 100% katoenen handdoek en laat je het daarna drogen aan de lucht. Ga echter niet naar buiten met nat haar! Nat haar is brozer en houdt makkelijk kleine vervuilde luchtdeeltjes vast.
En de haardroger? Kan, maar alleen met lauwwarme en koude lucht, en in de ‘trage’ stand.

Geef een boost

Groeit je haar niet snel genoeg naar je zin? Doe dan eens een kuur met biergist, een op-en-top natuurlijk product dat het hoogste gehalte aan vitamines van de B-groep bevat. Vitamine B is essentieel voor de productie van keratine, het hoofdbestanddeel (95%) van de haarvezel. Idealiter doe je een paar keer per jaar een kuur van 3 maanden.


Volg ons via Facebook en Instagram om nog meer beautytips te lezen en de jouwe te delen met onze community!

Gerelateerde producten

Trap® verbeterde formule

Voor wie opnieuw stralende lokken en tegelijk mooie nagels en een gezonde huid wil. Nieuwe, completere formule met biergist, rijk aan vitamine B1 en B3, maar ook aan vitamine B5, B6, B8, B9, B12 en selenium. Kuur van 3 maanden, 4 tabletten per dag. Ook geschikt voor honden en katten, voor een glanzende vacht.

Lees meer