logo


 Terug naar blog overzicht

Ik ontstress …, wij ontstressen …

Werk, geld, relatie, kinderen … Ons dagelijks leven lijkt soms meer op een race tegen de klok dan op een rustig kabbelend beekje. Het is dan ook hoog tijd om stress te verbannen.


Stress is een individuele, persoonlijke reactie van ons lichaam op een externe gebeurtenis of situatie. Stress wordt als positief beschouwd als we daardoor meer kunnen doen. We spreken daarentegen van negatieve stress als we de stress niet langer de baas kunnen. Ter verduidelijking: stress is geen ziekte, maar negatieve stress kan wel psychische en lichamelijke verschijnselen veroorzaken. Stress is even oud als de mensheid. Dankzij stress konden we overleven toen we nog holbewoners waren en bedreigd werden door allerlei gevaren.

“De tolerantiedrempel voor stress is heel persoonlijk”

Wat geeft mij stress?

Mijn baas, mijn werk, mijn financiën, mijn schoonmoeder, mijn vrouw, mijn man, mijn kinderen, de hond van de buren, mijn smartphone, de files … Er zijn evenveel oorzaken van stress als mensen op aarde. De tolerantiedrempel voor stress verschilt van persoon tot persoon. Maar eens die drempel wordt overschreden, hebben we een probleem.

Ontstressen, hoe doe je dat?

Om stress te bestrijden en u beter in uw vel te voelen, kunt u dagelijks enkele handige tips toepassen.

 • Mijn instelling: ik leer om zaken minder dramatisch te maken, te relativeren, van op afstand te bekijken en mijn gevoel voor humor niet te verliezen. Ik ontspan me, ik kom tot rust, ik luier … en ik denk aan prettige dingen.
  Een natuurlijke oppepper? Saffraan draagt bij tot een beter emotioneel evenwicht en daarmee ook tot een positieve instelling.
 • Mijn slaap: overdag neem ik regelmatig pauze. Want als ik moe ben, doe ik niets goed en maak ik fouten. En ’s nachts zorg ik voor een perfecte nachtrust: prettig beddengoed, een goed geventileerde en rustige slaapkamer …
  Wist u dat? De vitamines B6 en B12, en foliumzuur dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid.
 • Mijn lichaam: bij het sporten maak ik mijn hoofd leeg; het is goed voor lichaam en geest. Bepaalde sporten kan men overal doen, zoals fietsen, wandelen of dansen op de muziek van de iPod …
  Wist u dat? Magnesium draagt bij tot een goede werking van de spieren.
 • Mijn voeding: ik neem de tijd om te eten. Ik stop niet om het even wat in mijn mond. Ik zorg ervoor dat ik voldoende vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen binnenkrijg die onmisbaar zijn voor het goed functioneren van mijn lichaam.
 • Mijn immuunsysteem: ik bescherm me om beter bestand te zijn tegen ziekten. Mijn voeding is evenwichtig en ik zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Bovendien kleed ik me slim als het koud is, door met laagjes te werken, net als een ui. Ik vergeet ook niet regelmatig mijn handen te wassen om eventuele microben te verwijderen …
  Wist u dat? Vitamine B12 ondersteunt een goede werking van het immuunsysteem.
 • Mijn omgeving: ik vermijd vervuilde lucht en te warme ruimten. Ik adem voldoende frisse lucht in door in het weekend in de natuur te gaan wandelen. Op werkdagen ga ik in de middagpauze een blokje om.

Laat stress uw leven niet langer vergallen! U weet wat u te doen staat! Vond u dit een interessant artikel? Of hebt u eigen strategieën ontwikkeld om stress te bestrijden? Deel uw leuke ideeën en suggesties op de sociale media!

 

Gerelateerde producten

SAFFRON 28MG®

Saffron 28mg®, ontwikkeld volgens een krachtige en evenwichtige formule op basis van magnesium en saffraan, is het uitgelezen voedingssupplement voor mensen die aan stress lijden, een emotionele periode doormaken of professionele vermoeidheid ervaren.

Lees meer