logo


 Terug naar blog overzicht

Glutenvrij recept: mueslibrood

Ben je glutenintolerant, maar heb je toch trek in zelfgemaakt brood? Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Probeer het eens met dit eenvoudig mueslibrood, bereid met Nogluten broodmix!

Boodschappenlijstje:

  • 20 g Fibrex (suikerbietvezels)Recette sans gluten: pain au muesli
  • 60 g glutenvrije muesli
  • 6,3 dl lauwe melk
  • 30 g verse gist
  • 500 g glutenvrije bakmengeling
  • 5 g zout
  • 6 g olie
  • olie of boter om in te vetten

Bereiding:

  1. Week de Fibrex en de muesli apart in wat lauwe melk.
  2. Los de gist op in de rest van de melk. Doe er de glutenvrije bakmengeling en de geweekte Fibrex bij, en kneed op hoge snelheid in de keukenmachine.
  3. Voeg er het zout en de olie aan toe, en kneed nog drie minuten op lagere snelheid. Voeg er ten slotte de geweekte muesli aan toe.
  4. Vet twee bakvormen in met olie of boter en vul ze tot maximaal de helft met het deeg. Laat rijzen tot aan de rand.
  5. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  6. Bak het brood 35 minuten in het midden van de oven.
  7. Haal het brood na het bakken zo snel mogelijk uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Bron
Ter Groene Poorte & Lennert Deprettere, «Lekker zonder gluten, glutenvrije recepten voor elke dag», Lannoo, 2014.

Broodmix Nogluten®

Glutenvrije bakmengeling, verrijkt met ijzer en vitamine B-complex.

Meer info

 

Zin in wat variatie? Wat gedacht van ons broodrecept met quinoa, mais, boekweit en hazelnoot- of amandelmelk?