Terug naar blog overzicht
Glutenvrij recept: appeltaart met hazelnootcreme
Het is niet eenvoudig om te genieten van een stukje patisserie wanneer u glutenintolerant bent… Verwen uw smaakpapillen nu met deze heerlijke glutenvrije appeltaart met hazelnootcreme!
Boodschappenlijstje:
Voor het deeg
- 50 g boekweitvlokken
- 70 g hazelnoten
- 50 g amandelpoeder
- 75 g volkoren rijstmeel
- 1⁄2 koffielepel kaneelpoeder
- 1 snuifje zout
- 3 el ontgeurde kokosolie
- 4 el ahornsuikerstroop
Voor de garnituur
- 6 stoofappels type Reinette grise du Canada
- 150 g appelmoes
- 2 el hazelnotenpasta
- 2 el ahornsuikerstroop
- 1 el kokossuiker
- 1⁄2 koffielepel kaneelpoeder
- 20 g hazelnoten
©Clea/Editions La plage
Bereiding:
- Maal de boekweitvlokken en de hazelnoten tot grove stukken. Meng ze in een kom met het amandelpoeder, het meel, de kaneel en het zout.
- Maak een putje in het midden van het mengsel en giet er de gesmolten kokosolie en de ahornsuikerstroop in. Kneed met de vlakke hand tot het mengsel volledig gebonden is.
- Leg het uitgerolde deeg in een taartvorm, druk eerst de randen aan en vervolgens de bodem. Prik enkele gaatjes in het deeg met een vork en laat even rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).
- Schil de appels, snijd ze in vier stukken, verwijder het klokhuis en de pitjes en snijd ze in grote schijfjes.
- Mix de appelmoes met de hazelnootpasta en de ahornsiroop.
- Bedek de taartbodem met dit mengsel en leg er de appelschijfjes op. Bestrooi met kokossuiker en kaneel. Stamp de hazelnoten fijn en verdeel ze over de appels.
- Bak nu in de oven gedurende 40 minuten. Dien lauw of koud op.
Bron
Tout sans gluten, Clea, La plage, 2015.
Broodmix Nogluten®
Glutenvrije bakmengeling, verrijkt met ijzer en vitamine B-complex.