logo


 Terug naar blog overzicht

Glutenvrij recept: appeltaart met hazelnootcreme

Het is niet eenvoudig om te genieten van een stukje patisserie wanneer u glutenintolerant bent… Verwen uw smaakpapillen nu met deze heerlijke glutenvrije appeltaart met hazelnootcreme!

Boodschappenlijstje:

Voor het deeg

  • 50 g boekweitvlokken
  • 70 g hazelnoten
  • 50 g amandelpoeder
  • 75 g volkoren rijstmeel
  • 1⁄2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 3 el ontgeurde kokosolie
  • 4 el ahornsuikerstroop

Voor de garnituur

  • 6 stoofappels type Reinette grise du Canada
  • 150 g appelmoes
  • 2 el hazelnotenpasta
  • 2 el ahornsuikerstroop
  • 1 el kokossuiker
  • 1⁄2 koffielepel kaneelpoeder
  • 20 g hazelnoten

©Clea/Editions La plage

Bereiding:

  1. Maal de boekweitvlokken en de hazelnoten tot grove stukken. Meng ze in een kom met het amandelpoeder, het meel, de kaneel en het zout.
  2. Maak een putje in het midden van het mengsel en giet er de gesmolten kokosolie en de ahornsuikerstroop in. Kneed met de vlakke hand tot het mengsel volledig gebonden is.
  3. Leg het uitgerolde deeg in een taartvorm, druk eerst de randen aan en vervolgens de bodem. Prik enkele gaatjes in het deeg met een vork en laat even rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).
  5. Schil de appels, snijd ze in vier stukken, verwijder het klokhuis en de pitjes en snijd ze in grote schijfjes.
  6. Mix de appelmoes met de hazelnootpasta en de ahornsiroop.
  7. Bedek de taartbodem met dit mengsel en leg er de appelschijfjes op. Bestrooi met kokossuiker en kaneel. Stamp de hazelnoten fijn en verdeel ze over de appels.
  8. Bak nu in de oven gedurende 40 minuten. Dien lauw of koud op.

Bron
Tout sans gluten, Clea, La plage, 2015.

Broodmix Nogluten®

Glutenvrije bakmengeling, verrijkt met ijzer en vitamine B-complex.

Meer info

 

U kent nog andere heerlijke glutenvrije recepten? Deel ze dan gerust op onze Facebook– en Instagram-groepen!