logo


 Terug naar blog overzicht

Broodbeleg van Prodia®: voor een gezonde start van uw dag

‘Ontbijt als een keizer’, zegt men vaak. Maar wat als u een dieet volgt? Met Prodia-broodbeleg zet ook u de dag zorgeloos en voldaan in. Diëtiste Benedicte De Zutter, Marketing Manager bij Revogan, legt uit.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar wat als suikers en vetten niet welkom zijn op de ontbijttafel?

Benedicte De Zutter “Het klopt dat een stevig ontbijt het metabolisme stimuleert, waardoor er sneller energie vrijkomt uit onze voeding en de calorieën beter verbranden. Maar een gezond ontbijt rijk aan volkorengranen, magere melkproducten zoals yoghurt en kaas, en vers fruit is voor veel mensen een moeilijke opgave, waardoor ze zich vaak beperken tot brood met zoet beleg zoals jam, choco- of speculoospasta. Gewoon zoet broodbeleg bevat veel suikers en/of vetten. Maar ook de meeste lightproducten leveren nog behoorlijk wat calorieën. Steeds meer mensen kiezen daarom voor ons Prodia-gamma, omdat suikervrij in ons broodbeleg ook echt suikervrij is. Koppel daaraan het extreem lage vetgehalte in onze choco en speculoospasta, en u krijgt een waardig en waardevol alternatief voor klassiek zoet broodbeleg.”

Is Prodia-jam ook geschikt voor mensen met diabetes?

Benedicte De Zutter “Absoluut. Al onze producten zijn gezoet met veilige en correcte zoetstoffen. Het gehalte aan snelle suikers bij de confituren ligt extreem laag. Ze bevatten slechts 1,2 g enkelvoudige suikers en 16 kcal per 20 g, of 90% minder suikers en 65% minder calorieën ten opzichte van een standaardproduct. De Prodia-confituren zijn daarom perfect inzetbaar in een diabetesdieet type 1 en 2. Ze kunnen vrij gebruikt worden zonder insuline te spuiten en zonder de pancreas te belasten. 1,2 g snelle suikers is verwaarloosbaar en dient niet opgenomen te worden in de insulineberekening.”

Geldt dat voor alle broodbeleg van Prodia?

Benedicte De Zutter “Het Prodia-gamma omvat naast diverse confituren ook twee soorten chocopasta en een speculoospasta. Voor deze producten is niet alleen suiker de boosdoener, maar ook het hoge vetgehalte: een klassieke chocopasta bestaat voor 40% uit vetstof. De donkere chocopasta van Prodia bevat daarentegen slechts 3,6 g vet per 100 g, wat 92% minder vet en 75% minder calorieën betekent ten opzichte van een standaardproduct. Ook ons broodbeleg met speculoos heeft maar 3,2 g vet, tegenover 40 g voor de klassieke speculoospasta. Beide producten zijn bovendien gezoet met zoetstoffen en rijk aan het voedingsvezel inuline. Zij zijn uitermate geschikt voor een diabetesdieet en een vermageringsdieet.”

“Prodia® is een waardig en waardevol alternatief voor klassiek broodbeleg”

Is er een groot smaakverschil met klassiek zoet broodbeleg?

Benedicte De Zutter “We besteden heel veel aandacht aan de smaak van ons broodbeleg. Zo gebruiken we zoetstoffen die de smaak van suiker heel dicht benaderen. Voor onze donkere chocopasta en voor de speculoospasta gebruiken we in plaats van vet inuline, een natuurlijk vezelextract afkomstig uit de chicoreiwortel. Uiteraard blijft er een smaakverschil, want hoe meer vet hoe meer smaak, maar het resultaat is erg lekker. Voor onze klanten gaat er vaak een wereld van zorgeloos genieten open.”

Welk verschil is er tussen een gewoon product en Prodia?

Dat kunnen we best illustreren met een voorbeeld! Nemen we een recept voor pannenkoeken met gewone chocopasta:

  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 2,5 dl melk
  • 1,5 eieren
  • 10 g vanillesuiker
  • 2 el olijfolie
  • 72 g Kwatta® chocopasta puur

Door de Kwatta® te vervangen door Prodia® choco daalt de hoeveelheid calorieën per 100 gram van 234 tot 180 kcal. Voor de suikers is dat een daling van 10,9 g tot 5,3 g en voor de hoeveelheid vet een daling van 11,2 g tot 6,7 g! En dat terwijl de hoeveelheid vezels vier keer zo groot is. Niet slecht, hé?

PRODIA® ASSORTIMENT

Het Prodia®-gamma werd speciaal ontwikkeld voor mensen die een vet- en/of suikerarm dieet volgen. Ook diabetici mogen naar hartenlust genieten zonder inspuiting van insuline.

Ontdek het gamma!

Moet of wilt u minder suiker en minder vet eten voor uw gezondheid? Ga dan naar een apotheek of dieetwinkel. De lijst met verkooppunten is te vinden op www.revogan.be. U kunt ze daar ook downloaden.

Gerelateerde producten

PRODIA® ASSORTIMENT

Het Prodia®-gamma werd speciaal ontwikkeld voor mensen die een vet- en/of suikerarm dieet volgen. Ook diabetici mogen naar hartenlust genieten zonder inspuiting van insuline.

Lees meer