logo


Blog / Nieuws

gluten free bread
De feiten en fabels van gluten

23/04/2021

Glutenvrij, een aangewezen levensstijl voor mensen die geen gluten kunnen verdragen. Maar wat is nu juist glutenintolerantie? Wat mag je dan niet meer eten? [...]

Lees meer
Gehoorschade: ook een COVID-19-symptoom

16/04/2021

Bij ziekteverschijnselen zoals koorts, hoesten, keelpijn en ademhalingsmoeilijkheden denken we tegenwoordig onmiddellijk aan COVID-19. Gehoorproblemen stonden tot nu toe niet mee op dat lijstje, [...]

Lees meer
Waarom vrouwen slechter slapen dan mannen

08/04/2021

Mannen en vrouwen hebben een andere slaaproutine. De kans is groot dat je deze uitspraak al gehoord hebt of zelfs aan den lijve ondervond. [...]

Lees meer
Zoveel moet je bewegen voor je gezondheid

02/04/2021

Iedereen weet dat voldoende bewegen goed is voor de gezondheid. Maar hoevéél moet je eigenlijk bewegen om gezond te zijn? Een hamvraag die de [...]

Lees meer
Hoe kunnen we onszelf wapenen om een betere weerstand te bekomen?

12/03/2021

Om de weerstand te boosten is er Selenium-ACE+D, een uiterst volledige en unieke één-per-dag-formule die de vijf belangrijkste antioxidanten combineert. Selenium-ACE+D is geschikt als [...]

Lees meer
Een vlottere darmtransit dankzij de suikerbiet!

12/03/2021

De suikerbiet kennen we vooral van de suikerproductie, maar heeft daarnaast ook belangrijke gezondheidsvoordelen. Suikerbieten bevatten immers veel onoplosbare vezels, die zorgen voor een [...]

Lees meer
7 tips om thuiswerken goed aan te pakken

04/03/2021

Wat voor velen een jaar geleden amper ter sprake kwam, is ondertussen uitgedraaid tot het nieuwe normaal: thuiswerken. Je persoonlijke levenssfeer omtoveren tot een [...]

Lees meer
Kleefcrèmes voor kunstgebitten: vermijd zink!

19/02/2021

Draag je een kunstgebit? Overmatig en langdurig gebruik van zinkhoudende kleefcrèmes kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Je kan je dus maar beter goed [...]

Lees meer
De voor- en nadelen van intermittent fasting

11/02/2021

Toegang hebben tot quasi ongelimiteerde hoeveelheden voedsel is een zegen, als we er op een gezonde manier mee omgaan tenminste. Dat te vaak, te [...]

Lees meer
De genezende kracht van Ginkgo Biloba

04/02/2021

Al meer dan 5000 jaar wordt Ginkgo Biloba als medicijn voor een breed scala aan ziektes gebruikt in China. En sinds enkele decennia verovert [...]

Lees meer
Plantaardige alternatieven voor vlees

22/01/2021

De ideale omgevingstemperatuur is voor iedereen anders. Denk maar aan die Tegen 2050 zullen er maar liefst 10 miljard mensen op onze planeet leven. Hoe [...]

Lees meer
Voedselallergie of voedselintolerantie: maak het onderscheid

15/01/2021

Voor wie lijdt aan een voedselintolerantie of -allergie, is eten niet altijd een pretje … Maar wat is nu juist het verschil tussen deze [...]

Lees meer