logo


Onze missie

Mensen gelukkiger en gezonder maken met bewezen voedingsoplossingen

Onze visie

Een wereld waarin iedereen met medische problemen door voedingsalternatieven kan geholpen worden

Onze expertise

Enzymtherapie

1 persoon op 10 heeft last van een voedselovergevoeligheid. Dat zorgt voor ongemakken die vaak te voorkomen zijn. Wanneer voedselovergevoeligheid van allergische aard is, spreekt men van een voedselallergie, in de andere gevallen van een voedselintolerantie. Voorbeelden van voedselintoleranties door enzymdeficiënties zijn lactose-intolerantie, complexe koolhydratenintolerantie en glutenintolerantie… De eenvoudigste oplossing is het schrappen van de uitlokkende voedingsfactoren uit het dieet, maar zo kunnen voedingstekorten ontstaan in je voedingspatroon. Een goed alternatief is daarom een enzymtherapie. Ontdek onze oplossingen.

Suikervrij/suikerarm

Gezondere voeding met minder vetten en suikers…Het is vaak een hele uitdaging. Als specialist wensen wij jou met ons Prodia-aanbod hierbij te helpen. Prodia producten zijn steeds zonder toegevoegde suikers, ongezoet of gezoet met veilige zoetstoffen als suikervervanger. Bovendien zijn een groot aantal producten erg laag in calorieën.
Prodia biedt jou het lekkerste assortiment voor elk moment. Van zoet broodbeleg tot chocolade, van koekjes tot bakbestendige zoetstof, tot gebak en ijs. Bovendien is alles beschikbaar in porties én in consumentenverpakking.

Glutenvrij

Naar schatting lijdt één op de honderd mensen aan glutenintolerantie (of coeliakie), maar amper een tiende is zich daar bewust van. Meteen de reden waarom wij, van aan de start in 1965, ons hier op gefocust hebben. Naast de ontwikkeling van eigen merken zoals Nogluten en Noproten, zijn wij ook verdeler van een groot aanbod glutenvrije producten. Stuk voor stuk topmerken met een eigen karakter. Naast enkel glutenvrij bieden wij ook de combinatie aan van glutenvrij en lactosevrij, sojavrij, eivrij, melkvrij of vrij van alle allergenen.

Ondervoeding

Tot 70% van de 75+-jarigen in België loopt risico op ondervoeding als gevolg van kauw- en slikproblemen. Vanaf de leeftijd van 70 jaar vermindert de natuurlijke hoeveelheid collageen met 40% per jaar, terwijl de behoefte naar eiwitopname dubbel zo groot is als bij jongvolwassenen. Bovendien eten ouderen maar een kwart van een normale portie. De grote uitdaging ligt erin om in die kleinere portie het aantal calorieën te behouden en het eiwitgehalte te verdubbelen. Wij verdelen een breed gamma verrijkte en klinische voeding. De eiwitrijke producten zijn lekker, hebben een authentieke smaak, stimuleren de eetlust en optimaliseren de therapietrouw. Oplossingen van ontbijt tot avondmaal, inclusief snacks en desserts.

Slikproblemen

Tot 55% van de ouderen hebben problemen om normaal te slikken. Na een hersenletsel (bijvoorbeeld een CVA, een ongeval of een hersentumor), een aandoening van het zenuwstelsel (zoals Parkinson of ALS) of na een operatie in het hoofd- en halsgebied kunnen stoornissen in het slikproces ontstaan. Voldoende eten voor mensen met dysfagie is niet evident. Uit angst om zich te verslikken of omdat eten veel energie vraagt, eten ze bewust zo weinig mogelijk. Maar ook de eetlust neemt af. Veel mensen met slikstoornissen lopen het risico op ondervoeding. Wij bieden smakelijke verrijkte voeding aan met een aangepaste textuur (IDDSI).

Doelgroepen

Voedingsdeskundigen
& Diëtisten
Zorginstellingen &
Ziekenhuizen
Artsen & Apothekers
Particulieren
Lees meer

Gezond van buiten begint van binnen

Blog & Nieuws

7 tips voor gezond haar

22/09/2023 | Gezondheid

Haar dat dof is, beschadigd ... Je haarritueel, maar zeker ook je voeding en leefgewoontes, kunnen gezond haar aantasten. Ontdek 7 eenvoudige en doeltreffende [...]

Lees meer
Het nut van transpireren volgens de wetenschap

08/09/2023 | Gezondheid

Ook al is zweten soms nogal vervelend of zelfs uiterst onaangenaam, toch is het heel normaal. Transpireren draagt bij aan ons welzijn, en meer [...]

Lees meer
Ontdek de vegan trends 2023

25/08/2023 | Voeding

Liefde voor dieren, ecologisch bewustzijn, een gezondere levensstijl ... Allemaal redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig dieet. Hippe gerechten, nieuwe producten en [...]

Lees meer

Samen voor een gezond en gelukkig leven…

Lees meer