Deze Vietnamese springrolls zijn heerlijk licht en verfrissend, perfect als een gezonde snack of lichte maaltijd. En omdat ze eiwitarm zijn, zijn ze geschikt voor mensen die een eiwitarm dieet volgen.
Ingrediënten
4 Personen
Vulling:
- 4 kleine vellen rijstpapier (van 16 cm doorsnede)
- ½ bussel koriander
- ½ bussel munt
- 1 zakje visvervanger (Taranis)
- 100ml water
- Bebo culispray
- 1/8 Witte kool
- ½ Mango
- 1/3 Komkommer
- 1/3 Rode paprika
- 2 Lente-uitjes
Saus:
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel broodbeleg met honingsmaak (Prodia)
- Snuifje chilipeper of chilivlokken
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels limoensap
Marinade:
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels limoensap
MATERIAAL
- 2 kommetjes
- Breed diep bord of brede pan (om rijstvellen in te weken)
- Pan
- Mesje en snijplank
- Schone theedoek
- 8 aperitieflepels
Bereiding
Was en snijd de witte kool flinterdun. Meng de witte kool in een diep bord samen met de ingrediënten voor de marinade. Meng de visvervanger met het water. Laat enkele minuten opstijven. Vorm met natte handen smalle worstjes. Verhit een pan en spray met de culispray zodat de hele pan bedekt is met vet. Bak de worstjes 3 minuten en voeg op het einde enkele druppels limoensap toe.
Maak de komkommer en paprika schoon en snijd in fijne julienne. Schil de halve mango en snijd ook in fijne julienne. Was de kruiden en pluk de blaadjes van de munt. Meng alles voor de saus in een kommetje.
Neem een kom met lauw water en laat een rijstvel 30 seconden weken. Leg het vel op een schone vochtige theedoek (op een bord zal het vel sneller vastplakken). Nu kan je de vellen vullen. Zorg dat je genoeg plaats overlaat aan de zijkanten en gebruik niet teveel vulling. Het rolt gemakkelijker als je de vulling plaatst zoals op de afbeelding, dus onder de helft en met ongeveer 5 cm ruimte aan de zijkanten.
Begin met wat kruiden, vul aan met groenten en werk af met de visworstjes. Vouw een zijde van het rijstvel over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen (enveloppevorm). Rol verder op en leg op een bord.
Snijd de spring rolls in rondjes van ongeveer 3 cm dikte en leg in een aperitieflepel. Voeg een halve koffielepel van de saus toe.
Bron: Revogan