Ga naar de inhoud
Home » Vanillewafels

Vanillewafels

Deze wafels worden gemaakt zonder tarwebloem of andere ingrediënten die gluten bevatten, zoals rogge, gerst of spelt. In plaats daarvan wordt NOGLUTEN PLUS bloem op basis van glutenvrij tarwezetmeel gebruikt, om een vergelijkbare textuur te bereiken.

Ingrediënten

  • 250 g bloem Nogluten PLUS
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g boter (ongezouten)
  • 2 g zout
  • 5 g Nutriton (johannesbroodpitmeel)
  • 2 zakjes vanillesuiker

Bereiding

  1. Boter en suiker stevig kloppen.
  2. 1 per 1 ei de eidooiers onder het botermengsel bijkloppen tot licht romig beslag.
  3. Het eiwit afzonderlijk opkloppen en opzij zetten.
  4. Meng de bloem zachtjes onder het boter-eimengsel en daarna het opgeklopt eiwit er
    zachtjes onderscheppen.
  5. Laat alles een nacht rusten in de koelkast.
  6. In zeer warm ijzer bakken.
  7. Warme wafeltjes in goed afgesloten plastic doos laten afkoelen.
    (Bewaren enkele weken)

Bron: Revogan