Deze wafels worden gemaakt zonder tarwebloem of andere ingrediënten die gluten bevatten. In plaats daarvan wordt NOGLUTEN PLUS bloem op basis van glutenvrij tarwezetmeel gebruikt.
Ingrediënten
- 375 g bloem Nogluten PLUS
- 9 g Nutriton (johannesbroodpitmeel)
- 1 ei + 2 eierdooiers
- 25 g suiker
- 135 ml lauwe melk
- 9 g verse gist
- 200 g zacht gemaakte boter (ongezouten)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2-3 g zout
- 250 g parelsuiker
Bereiding
- Los de verse gist eerst op in lauwe melk.
- Voeg het zout en de Nutriton bij de bloem en meng.
- Voeg daarna alle andere ingrediënten toe behalve de parelsuiker.
- Kneed het geheel tot een mooi stevig beslag.
- Als laatste de parelsuiker ondermengen.
- Het deeg een half uur laten rusten.
- Deeghoopjes maken van +/-50g en bak in een zeer warm ijzer.
Bron: Revogan