Deze Italiaanse lekkernij, letterlijk vertaald als ‘gekookte room’, is geliefd om zijn zachte textuur en subtiele zoetheid. In dit recept gaan we een heerlijke draai geven aan de klassieke panna cotta door het te combineren met de natuurlijke zoetheid van honing en de frisse smaak van aardbeien.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 6 g gelatine (in blaadjes)
- 500 ml room (min. 30% vetgehalte)
- 5 el honing
- 70 g aardbeien
- 2 el poedersuiker
MATERIAAL
- Glaasjes
- Mengkom
- Steelpan
- Klopper
- Mesje en snijplank
Bereiding
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water terwijl je de room en honing samen aan de kook brengt.
- Zodra de room kookt, haal van het vuur en knijp de gelatineblaadjes uit, voeg ze toe aan de room en roer goed tot ze volledig gesmolten zijn.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over 4 glaasjes en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de aardbeien in stukjes en doe ze samen met poedersuiker en een scheutje water in een steelpan. Laat kort sudderen en vervolgens afkoelen.
- Vlak voor het serveren, garneer de panna cotta’s met het aardbeienmengsel en een paar verse muntblaadjes.
Bron: Revogan