Dit lijnzaadbrood wordt gemaakt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om een heerlijke textuur en smaak te bieden, terwijl het volledig vrij is van gluten. Het biedt een smakelijke en voedzame optie voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie
Ingrediënten
Voor 1 brood
- 750ml water
- 18 g droge gist
- 1kg NOGLUTEN bakmengeling
- 2 zakjes bakpoeder
- 2 koffielepels suiker
- 2 soeplepels lijnzaad
- 5 soeplepels maïsolie
Bereiding
Traditionele oven:
- Los de verse gist op in het lauw water.
- Neem een ruime mengkom en doe daarin de NOGLUTEN bakmengeling, het bakpoeder, de suiker, het lijnzaad en de maïsolie. Meng alles goed.
- Voeg daarna de opgeloste VERSE gist toe. Indien geen verse gist, voeg dan de droge gist en
het lauw water toe en meng alles opnieuw. - Verwarm de oven voor op 50-60 °C (hete lucht).
- Doe het deeg in de ingeboterde bakvorm, dek af met huishoudfolie en laat het deeg rijzen in de oven tot het
verdubbeld is in volume. - Verwijder de huishoudfolie en verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
- Laat het brood verder bakken gedurende 40 minuten.
Broodbakmachine (bij voorkeur met droge gist):
- Doe het lauw water in het bakemmertje en voeg, indien er geen gistdispenser is, de droge gist
toe. - Indien met gistdispenser, komt de gist er later bij: zie gebruiksaanwijzing broodbakmachine.
- Meng in een mengkom de NOGLUTEN bakmengeling met het zout en het johannesbroodpitmeel.
- Voeg vervolgens de bloemmengeling toe aan de opgeloste gist in het bakemmertje.
- Selecteer het GLUTENVRIJ programma of een ander programma van maximum 2 uur
Recept van Roger Van Damme