Ga naar de inhoud
Home » Lichtbruin brood

Lichtbruin brood

Lichtbruin brood op basis van glutenvrij tarwezetmeel, verrijkt met ijzer, vitamine B en suikerbietvezel, biedt een smakelijke en voedzame optie voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie. Dit brood wordt zorgvuldig samengesteld met hoogwaardige ingrediënten om een heerlijke textuur en voedingswaarde te bieden.

Dit brood is volledig vrij van gluten, waardoor het veilig is voor mensen met coeliakie of glutenintolerantie om te consumeren.

Toegevoegde suikerbietvezel draagt bij aan de vezelinhoud van het brood, wat kan helpen bij een gezonde spijsvertering.

Ondanks dat het glutenvrij is, biedt dit lichtbruine brood een heerlijke smaak en textuur die vergelijkbaar is met traditioneel tarwebrood.

Ingrediënten

Voor 1 brood

  • 475 ml lauw water
  • 10 g droge gist of 30g verse gist (+ 3g suiker)
  • 500 g NOGLUTEN met VOEDINGSVEZELS bakmengeling
  • 50 g zacht gemaakte boter (ongezouten)
  • 3 g zout

Bereiding

Traditionele oven:

  1. Los de verse gist op in het lauw water samen met de suiker.
  2. Neem een ruime mengkom en doe daarin de NOGLUTEN bakmengeling met
    VOEDINGSVEZEL, het zout en de boter. Meng alles goed.
  3. Voeg daarna de opgeloste VERSE gist toe. Indien geen verse gist voeg dan de droge gist en
    het lauw water toe en meng alles opnieuw.
  4. Verwarm de oven voor op 50-60 °C (hete lucht).
  5. Doe het deeg in de ingeboterde bakvorm, dek af met huishoudfolie en laat het deeg rijzen in de
    oven tot het verdubbeld is in volume.
  6. Verwijder de huishoudfolie en verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
  7. Laat het brood verder bakken gedurende 40 minuten.

Broodbakmachine (bij voorkeur met droge gist):

  1. Doe het lauw water in het bakemmertje en voeg, indien er geen gistdispenser is, de droge gist
    toe.
  2. Indien met gistdispenser, komt de gist er later bij: zie gebruiksaanwijzing broodbakmachine.
  3. Meng de NOGLUTEN bakmengeling met VOEDINGSVEZEL met het zout.
  4. Voeg vervolgens de bloemmengeling en de boter toe aan de opgeloste gist in het bakemmertje.
  5. Selecteer het GLUTENVRIJ programma of een ander programma van maximum 2 uur.

Bron: Revogan