Deze heerlijke koekjes zijn een ware traktatie voor liefhebbers van zoete en kruidige smaken, perfect voor bij de thee, koffie of gewoon als een smakelijk tussendoortje op elk moment van de dag.
Ingrediënten
Voor 40 koekjes
- 150 g boter
- 250 g honing
- 250 g bruine suiker
- 400 g bloem
- 100 g amandelpoeder
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 tl citroenschil (geraspt)
- 1 ei
- ½ tl bakpoeder
- 2 el water
Bereiding
- Doe de boter met de honing en suiker in een pan. Laat op een zacht vuur smelten totdat de suiker volledig is opgelost. Laat het mengsel afkoelen.
- Voeg het amandelpoeder, bloem, kruiden, citroenschil en ei toe aan de honingboter en meng alles goed.
- Los het bakpoeder op in water en voeg dit toe aan het deeg. Kneed totdat het deeg glanzend is en niet meer plakkerig. Bedek het deeg met plasticfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er vormpjes uit. Plaats ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze gedurende 15 tot 20 minuten in de oven. Laat de koekjes vervolgens afkoelen op een rooster.
Bron: Revogan