Op een koude herfst- of winterdag is er niets aangenamer dan een kom warme, romige wortelsoep die doordrenkt is met de zoete tonen van honing. Deze soep is niet alleen heerlijk maar zit ook nog eens boordevol vitaminen en mineralen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g wortelen
- 3 koffielepels citroensap
- 4 takjes verse peterselie
- 1 ui
- 2 dl lichte room
- 2 el boter
- 3 el vloeibare honing
- 8 dl water
- 2 blokjes groentebouillon
- zwarte peper
- zout
Bereiding
- Los het bouillonblokje op in heet water.
- Snipper de ui fijn.
- Snijd de wortelen in stukjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Smelt de boter in een grote pan en fruit de fijngesnipperde ui kort. Voeg de stukjes wortel toe en roer goed.
- Giet de groentebouillon erbij en laat 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer. Voeg indien nodig extra bouillon toe voor de gewenste consistentie.
- Voeg de lichte room en vloeibare honing toe, meng goed en verwarm nog 2 tot 3 minuten op laag vuur (niet laten koken).
- Breng de soep op smaak met citroensap, zout en versgemalen zwarte peper.
Bron: Revogan