Een heerlijke combinatie van hartige feta en zoete honing, verpakt in knapperig bladerdeeg. Deze taartjes zijn perfect als voorgerecht, bijgerecht of zelfs als snack voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
Voor 4 taartjes
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 100 g fetakaas
- oregano
- verse basilicum
- 1 flinke el honing
- 1 rode ui
- 3 el heet water
- 2 el walnoten, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de rode ui in dunne ringen. Meng in een kleine kom de honing met heet water, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui toe aan het mengsel en zet opzij tot gebruik.
- Gebruik een vorm om rondjes van ongeveer 10 cm uit de plakjes bladerdeeg te snijden.
- Leg de rondjes op de bakplaat en bestrijk de randen met olijfolie.
- Verkruimel de fetakaas en verdeel deze over het midden van het bladerdeeg. Schep de gemarineerde honing-ui over de feta en garneer met vers basilicum, een snufje zeezout en peper.
Bron: Revogan