Ga naar de inhoud
Home » Kruidenquiche met groene asperges

Kruidenquiche met groene asperges

Deze eiwitarme kruidenquiche met groene asperges is een heerlijke en voedzame maaltijd die geschikt is voor mensen die een eiwitarm dieet volgen. Geniet ervan als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als koud gerecht voor een picknick!

Ingrediënten

6 personen

  • 1 pak bladerdeeg (Valpi Bio)
  • 1/2 bussel groene asperges
  • 1 Lente-uitje
  • 6 kerstomaatjes
  • 25g Eivervanger (=8 koffielepels) (Orgran)
  • 150ml water (=10 eetlepels)
  • 1/2 bussel kervel
  • 1/3 plantje dragon
  • 1/3 plantje dille
  • ½ afgestreken eetlepel groentebouillonpoeder (Tellofix Gold)

MATERIAAL

  • Oven
  • Taartvorm
  • Bakpapier
  • Rijst, om blind te bakken (Gedroogde kikkererwten, gedroogde bonen… kunnen ook)
  • Mesje en snijplank
  • Kookpot
  • Kom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Mix de olijven met basilicum, olijfolie en wat peper en zout tot een olijventapenade.
  3. Snijd de tomaten in schijfjes. Snijd de artisjokken in vieren.
  4. Steek met een glas rondjes uit de pizzabodem. Steek rondjes uit 1 pak Taranis kaas met het glas. Beleg de pizzabodems met een laagje olijventapenade, een rondje kaas, een schijfje tomaat en de artisjokken.
  5. Snijd de ciabatta broodjes in de lengte doormidden. Beleg de ciabattabroodjes met een laagje olijventapenade, een stukje kaas ter grootte van de ciabatta, een schijfje tomaat en wat artisjokken.
  6. Bak beide 15 minuten in de oven

Bron: Revogan

Tips
– Je kan bijna alle soorten kruiden gebruiken voor dit gerecht: peterselie, kervel, dragon, dille, bieslook, basilicum, venkelgroen, tijm…
– Je kan ook witte asperges gebruiken voor dit gerecht. Witte asperges moet je wel eerst goed schillen. De kooktijd is ook ietsje langer (5-8 minuten)